Til kamp mod husspetakler og vold

Et nyt samarbejde mellem Bornholms Politi og Lev Uden Vold skal være med til at forebygge, at husspektakler udvikler sig til vold, og at vold i nære relationer eskalerer.

Bornholms Politi og Lev Uden Vold vil forebygge vold for mennesker, der er tæt på hinanden. (Modelfoto.)

Bornholms Politi og Lev Uden Vold har indgået et samarbejde, som skal være med til at forebygge vold i nære relationer. Politiet er i mange tilfælde den første myndighed, som personer i en voldelig relation møder. Derfor er det vigtigt, at politiet har mulighed for at tilbyde den bedste hjælp til at forebygge vold i nære relationer eller forebygge, at allerede voldelige relationer eskalerer.

Det nyoprettede samarbejde giver politiet mulighed for at indhente et samtykke fra borgeren til at videregive begrænsede oplysninger til Lev Uden Vold, som derefter ringer til borgeren.

Forebygge vold

Stine Folkenberg, rådgiver ved Lev Uden Volds nationale hotline, har mange forhåbninger til samarbejdet: ”Målet med samarbejdet er at nå ud til voldsudsatte og voldsudøvende mænd og kvinder, der enten ikke er opmærksomme på muligheden for at få hjælp, eller som af forskellige årsager ikke selv får opsøgt hjælpen. Håbet er således, at samarbejdet kan være med til at forebygge ny eskalerende vold. Vi tager udgangspunkt i den enkeltes situation og hjælper ved at lytte, rådgive og brobygge til relevante myndigheder og voldsfaglige tilbud.”

Døgntelefon

Lev Uden Vold har en døgnåben telefonline, hvor man altid kan ringe ind, men samarbejdet kan forhåbentligt være med til at skabe større opmærksomhed omkring mulighederne for at søge hjælp. Og ved Bornholms Politi vækker samarbejdet ligeledes stor glæde. ”I vores daglige arbejde kommer vi ud til mange borgere, og vi ser desværre også borgere i svære relationer” siger leder af Forebyggelsesenheden ved Bornholms Politi, politikommissær Poul Bjerregaard. Han tilføjer om samarbejdet: ”Vi håber, at vi med muligheden for at indhente samtykke til et opkald fra Lev Uden Vold, kan være med til at give voldsramte og voldsudøvende borgere den rette hjælp.”

Har du brug for hjælp?

Det findes mange forskellige former for vold, som man kan læse mere om på Lev Uden Volds hjemmeside. Her kan man også læse mere om den hjælp og rådgivning, organisationen tilbyder. Man kan også ringe på deres døgnåbne telefonline på 1888.

Seneste artikler

Fik du læst?