Thomas har overtaget “Hut-Li-Hut”

Restauratør Thomas Augustesen fra musikværtshuset “Pilen” i Allinge har overtaget “Hut-Li-Hut”, der genåbner som selskabslokaler og med “brunt” værtshus i kælderen, kendt som “Hullet”…

Thomas – Hutlihut ! (Foto: Torben Ager)

 

Så bliver der igen liv og glade dage i værtshuset “Hut-Li-Hut” i Allinge: Det er restauratør Thomas Augustesen fra musikværtshuset “Pilen”, der har overtaget det nok så kendte udskænkningssted på Lindeplads i Allinge.

Man skulle ellers tro, at den gode Thomas har nok at gøre med det særdeles populære “Pilen”, men da Bornholmnyt.dk fanger ham ombord på færgen til Ystad forklarer han, at der er god mening med galskaben:

Populært værtshus

“Pilen er jo et godt besøgt sted. Om sommeren er det ikke ualmindeligt, at der er over 100 mennesker, der venter på at komme ind, og det er jo et musikværtshus, hvor der også kommer mange unge mennesker. Så jeg syntes, der manglede et godt, gammeldags “brunt” værtshus, hvor der kun serveres drikkevarer – og hvor man må ryge,” siger Thomas Augustesen, der forestiller sig, at det er lidt mere modne mennesker, der vil besøge “Hullet”, som kælderen til “Hut-Li-Hut”, kaldes i folkemunde – og hvor der oprindeligt var spisested.

Reception 29. oktober

Nu kommer “Hullet” til ære og værdighed igen. Det er ved at blive sat tip-top i stand, og det færdige resultat kan ses til en reception lørdag 29. oktober kl. 14, hvor der bydes på en lille een til de fremmødte.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Thomas har overtaget Hutlihut. (Foto: Torben Ager)

 

Fremover vil der om vinteren være åbent fredag, lørdag og søndag fra kl. 15 til 24 – og fra påske udvides åbningstiderne.

Og lur os, om ikke også de unge vil falde til i kælderen, selv om der ikke er slet så mange pladser som i “Pilen”.

“Hullet” har bare omkring 50 siddepladser, og der vil ikke blive hverken billard, dart eller livemusik eller sådan noget:

“Det skal bare være et hyggeligt sted, hvor man kan sætte sig ned og få en koldøl og en sludder, hvis man vil,” siger Thomas Augustesen.

Julefrokoster

Thomas Augustesen sætter også den øverste etage på “Hut-Li-Hut” i stand. Dette lokale skal fremover bruges som selskabslokale, og der er allerede booket flere julefrokoster.

“Så kan man hygge sig med god mad og drikke i “Hut-Li-Hut” og bagefter gå hen og høre musik på “Pilen”, siger Thomas Augustesen.

Så jo, der er bestemt en mening med galskaben.

Et kort visit

Og Thomas Augustesen ved selvfølgelig også, hvad han gør: “Hut-Li-Hut” skal også være lokalitet for møder og arrangementer til Folkemødet.

Og 53-årige Thomas kender Allinge  – om nogen. Han er født i byen, og da han engang, som yngre, ville til København og arbejde som lastvognmekaniker, blev det til et meget kort visit:

“Jeg blev i København i to uger, så flyttede jeg hjem til Allinge igen. København….det var ikke lige mig.”

 

Seneste artikler

Fik du læst?