Teaterstykke vender hjem til Bornholm

TEATER: Efter at have travet hvileløst rundt siden udendørsturnéen i 2020, vender forestillingen “1658 – balladen om Bornholms befrielse” endelig hjem til tørre omgivelser på Rønne Theater, hvor re-premieren finder sted i aften

Skuespillerne i forestillingen er Christine Gaski, Signe Mannov, Margit Watt-Boolsen, Jonas Munck Hansen, Sune Skuldbøl Vraa og Gunvor Reynberg.

 

Scenen på Rønne Theater er peppet op i western-look på samme måde som lastvognen var det i 2020, og sangene er fintunet:.

Teaterchef, Jens Svane Boutrup, siger:

”Det vil være en underdrivelse at sige, at vi glæder os til igen at præsentere forestillingen for det bornholmske publikum. I 2020 blev den overvældende positivt modtaget, men dengang var vilkårene også ret specielle grundet coronaen og de restriktioner, den førte med sig. Folk trængte virkelig til at komme ud og opleve noget kultur – også selvom det måske blæste og smådryppede lidt. Nu er forholdene anderledes og mere normale, men vi håber at kunne genskabe noget af den magi, der omgav forestillingen, og give publikum mindst en lige så god teateroplevelse, som de fik i 2020,” siger teaterchefen mig fortsætter:

(Fortsættes under billedet)

Det meste af fortællingen om 1658 foregår jo som sangnumre i country-stil, hvilket nogen måske synes er lidt skørt, men set med nutidens øjne var Bornholm dengang faktisk lidt som det vilde westen, og kampen for frihed er jo eviggyldig og stadig aktuel. Og oveni er det også en fortælling om et umage fællesskab af meget forskellige personer, der fandt sammen, da omstændighederne krævede det, så selvom det meste er underholdning og for sjov, er der også dybde i fortællingen. Præcis som det skal være i et komediehus!”

Forestillingen har re-premiere i aften fredag 12. maj kl. 19.30 og fortsætter til lørdag 27. maj, Forestillingen varer ca. en time. Manuskriptet er skrevet af Jens Svane Boutrup, der også er instruktør på forestillingen.

 

På scenen består 

 

Seneste artikler

Fik du læst?