Syditalienske dråber

Vinhandler Thomas Kristensen (Hos Thomas – din vinhandel, Rønne) giver vintips på Bornholmnyt.dk.

 

Det har været en kold og mørk uge, og hvis der er noget, der kan sætte humøret lidt i vejret her i weekenden, så det et godt glas rødvin, fyldt med solens dråber, f.eks. en Anarkos Primotivo fra Syditalien.

Jeg vil foreslå en årgang 2016, høstet mig dyrket i den skønne Apulien af vinproducenten Felline. Et navn med masser af historie:

Navnet Felline kommer fra et stort arkæologisk område i Manduria, beliggende i kort afstand fra de berømte strande, hvor der er rester af en gammel by, kaldet Felline. Stedet er knyttet til en kristen legende – St. Peter, der forlod Antiokia i 45 e.Kr. for at rejse til Rom, forpligtet til missionen om at sprede kristendommen. Skibet, han rejste på, forliste og landede på en af ​​strandene nær Manduria. Felline-folket gav ham førstehjælp bød ham velkommen i landsbyen, selvom der var en epidemisk pest i gang. St. Peter befriede folket og deres Fellone fra spedalskhed via mirakuløse helbredelser, hvilket fik hele samfundet til at konvertere til kristendommen. Felline gik derefter til Rom, hvor han grundlagde den katolske kirke og blev den første pave i historien.

Den skønne vin er produceret på druerne Negra Amaro, der er den klassiske drue i Apulien, samt på Primitivo (den må også kalde sig Zinfandel).  Det er en meget aromatisk drue, der giver vinen duft og smag af pinje og chokolade. Den blandes ofte i mindre mængder for ikke at dominere.

Druerne håndhøstes, gæres og lagres på stå tanke for at bevare den saftige frugt. Flot i glasset, sorte kirsebær med violette refleksioner. Der er noter af tørrede bær, friske blåbær og søde krydderier. Blød og elegant. Intens insisterende næse, lang eftersmag, hvor den venlige søde frugt dominerer helheds indtrykket.

Vinen er helt perfekt til vinterens velsmagende og kraftige simremad. Og naturligvis til en bid ost bagefter.

Lige nu sælger jeg seks flasker for bare 450 kroner.

Seneste artikler

Fik du læst?