Svaneke får sin egen multibane

Svaneke Friskole modtog i 2020 en mio. kr. fra Nordea-fonden til projektet “Vejen til Svaneke”, der vil bidrage til at skabe mere aktivitet i lokalområdet. Projektet indeholder bl.a. en multibane, som indvies lørdag 12. november kl. 10 af borgmester Jacob Trøst.

Multibanen i Svaneke

 

Med en million kroner i støtte fra Nordea-fondens “Her bor vi-pulje” har Svaneke Friskole med støtte fra Svaneke Idrætsforening, Svaneke Vandrerhjem og Bornholms Brand igangsat projektet “Vejen til Svaneke”, der har til formål at skabe nogle nutidige sunde fysiske rammer og tilbud til børn og voksne såvel lokale som turister, og dermed udvikle byens udendørsrum.

Projektet vil skabe et uformelt samlingssted i Svaneke til gavn for hele byen og de besøgende.

Klar til indvielse

Den bærende del af projektet er den nyopførte multibane mellem Svaneke Idrætsklub og Svaneke Friskole, som er klar til indvielse. Næste skridt er at få skabt en indbydende og hyggelig ramme omkring banen, så det kan blive et mødested for alle.

På lørdag 12. nov. fra kl. 10-12 inviteres der til den officielle åbning af multibanen. Det sker med fællessang og indvielse ved borgmester Jacob Trøst, hvorefter Svaneke Idrætsklub vil stå for en omgang borgmester- fodbold med Jacob Trøst på holdet samt en hockey- og basket-kamp, hvor alle der har lyst, kan være med.

Lokalt fællesskab

Skoleleder Thomas Garfort glæder sig især over, at dette projekt bidrager til det lokale fællesskab:

”Jeg synes det er helt fantastisk at få skabt et uderum, der indbyder til leg, spil og fællesskaber, og jeg kan allerede nu afsløre, at vores elever er rigtig glade for banen”.

De små bysamfund

Svaneke Friskole har modtaget en mio. kroner i støtte fra Nordea-fondens “Her bor vi-pulje” på 60 mio. kr., der uddeles til projekter, som styrker lokale fællesskaber og sammenhængskraften i mindre byer.

”Det syder og bobler ude i de små bysamfund, og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle i Svaneke ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter godt liv.

“Her bor vi-puljen” havde ansøgningsfrist 1. august 2020, og i alt har cirka 150 mindre byer med 200-5.000 indbyggere fået støtte fra puljen til aktiviteter og fællesskaber.

Seneste artikler

Fik du læst?