Supermarked donerer overskudsmad til familier på Bornholm i julen

JUL: Efter lukketid lillejuleaften lørdag 23. december henter frivillige fra Blå Kors Danmark mad i en række af Lidls butikker. Maden skal blandt andet sprede juleglæde hos udsatte familier og enlige, som kommer i Familienetværket Rønne.

Blå Kors får overskudsmad fra Lidl i Rønne lillejuleaften. (Foto: Lidl)

 

Julen varer længe og koster mange penge. Sådan lyder det slutteligt i en kendt julesang og er samtidig også en oplevelse, som mange danskere kan nikke genkendende til. Særligt dem, hvor pengene i forvejen er små.

Derfor donerer dagligvarekæden Lidl igen i år mad til Blå Kors Danmarks sociale tilbud. Det betyder, at den mad, som er i overskud, når butikkerne lukker ned lillejuleaften, bliver givet videre til familier og enlige voksne, der er i forskellige udsatte livssituationer.

Økonomisk presset
Det er blandt andet familier, som er økonomisk trængte eller er presset af sygdom eller sociale udfordringer samt brugere af væresteder og botilbud, hvor for eksempel ensomhed, hjemløshed og misbrug fylder i hverdagen.

Spreder glæde
Et af de steder, der får glæde af maden, er Familienetværket Rønne, som Blå Kors Danmark driver i partnerskab med Rønne Vineyard. Maden bliver uddelt til de familier, der kommer i netværket, og det vækker i den grad glæde, fortæller Morten Skov Mogensen, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark.

“Julen er forbundet med rigtig mange bekymringer for familierne. Om de har penge nok til at give deres børn den jul, de drømmer om, eller om de overhovedet har nogen at holde jul med. Maden, som Lidl donerer, er i den grad med til at sprede smil, håb og glæde i juletiden.”

Forsøder juletiden
Lillejuleaften lørdag 23. december, når Lidls butikker lukker ned inden helligdagene, kan de frivillige fra Familienetværket Rønne hente den mad, som er i overskud i Lidl i Rønne. Det kan blandt andet være frugt, grønt, brød og mejeriprodukter, som ikke kan holde sig og ellers ville blive smidt ud.

Giver god mening
Maden bliver derefter fordelt i poser og udleveret til familierne op mod jul til at forsøde juledagene. Det er et initiativ, som giver rigtig god mening, fortæller Jens Stratmann, som er adm. direktør i Lidl Danmark:

“Jeg vil gerne takke Blå Kors og deres mange dedikerede frivillige samt vores dygtige butikspersonale for endnu en gang at gøre det hele muligt,” siger Jens Stratmann og fortsætter:

“I Danmark har vi en tradition om at samles om måltidet, og det forstærkes i juletiden. Vi er derfor glade for og stolte over, at overskudsmad fra vores butikker kan være med til at sprede juleglæde hos de mest trængte familier og socialt udsatte i Danmark.”

Seneste artikler

Fik du læst?

Samtalesalon om ensomhed

ENSOMHED: Frivillig forum Bornholm ønsker at sætte fokus på, hvordan det bornholmske foreningsliv kan være med til at forebygge ensomhed blandt bornholmerne   Frivillig forum

Læs mere »