Stor parade ved årets Flagdag

Der er lagt op til den hidtil største parade ved årets Flagdag på Bornholm for de tidligere danske udsendte i internationale missioner, som holdes mandag 5. september på Store Torv i Rønne fra kl. 16.

Så er der flagdag i Rønne

 

I paraden på Flagdagen mandag 5. september deltager soldater fra kasernen, beredskabet, politiet og veteraner, der er bosiddende på Bornholm – traditionen tro anført af Bornholmergarden.

Flagdagen får som et særligt indslag i år besøg af Hjemmeværnets Musikkorps i København, der vil spille ved arrangementet. Musikkorpset er på Bornholm hele weekenden, med gratis koncert i Klemensker Kirke søndag aften kl. 19.00.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Hjemmeværnets Musikkorps

 

Arrangementet på St. Torv ledes af kommandant Ulrik Skytte, og årets hovedtaler er borgmester Jacob Trøst. I tilknytning til arrangementet vil der være mulighed for at få information om veteranindsatsen på Bornholm.

I dagens anledning flages der ved alle de kommunale administrationsbygninger samt i Rønne midtby.

Veteranindsatsen på Bornholm

Bornholm har mere end 500 veteraner bosiddende, og initiativet til den årlige Flagdag, der nu markeres i hele landet, blev taget på Bornholm i 2009.

Siden vedtagelsen af en fælles veteranpolitik for Bornholm i 2016 er veteranindsatsen til stadighed styrket og koordineres i Bornholms Veteran Forum (BVF), der er en paraplyorganisation for 15 organisationer.

Seneste artikler

Fik du læst?