Stine vil have respekt for mennesker og for kloden

Folketingsvalg 22′: Stine Zink Kaasgaard stiller op som spidskandidat for partiet Frie Grønne på Bornholm. Kandidaten har boet tre år på Bornholm, hvor hun har fundet ro og stilhed.

Stine Zink Kaasgaard – ny kandidat for Frie Grønne på Bornholm.

 

Det er lidt af en verdensdame, der har besluttet at stille op som folketingskandidat for partiet Frie Grønne på Bornholm: 42-årige Stine Zink Kaasgaard har haft et aktie og spændende liv, der har ført hende fra fødebyen, den østjyske stationsby Hammel, til europæiske storbyer som Madrid og Paris og hun har også boet i New York.

Stine præsenterer sig som gravemedhjælper: Hun arbejder på kirkegårdene i Bodilsker, Ibsker og Svaneke. Selv bor hun nu på tredje år i Bodilsker med sin kæreste.

Ro og stilhed

Vejen til Bornholm gik via en veninde, som Stine besøgte for en del år siden. Veninden havde et vikariat på Bornholm – og Stine blev meget begejstret for øen i de dage, hun var på venindebesøg.

“Jeg fandt en ro og en stilhed her, som jeg både søgte og syntes, jeg havde behov for”, fortæller hun til Bornholmnyt.dk.

Stine vendte tilbage til København og overtalte sin kæreste til at flytte med til Bornholm.

“Vi mente, der var gode muligheder for at finde et sted at bo om vinteren, og det lykkedes da også at finde et hus. Vi ville bare prøve at bo en enkelt vinter på Bornholm, men nu er det blevet til tre år, og vi er meget glade for at bo her,” siger hun med et smil.

Afhandling om Kierkegaard

Og dem har hun let til, smilene, for Stine er et positivt menneske – fyldt med nysgerrighed på mennesker og på livet.

Den nysgerrighed har dels ført til en filosofisk uddannelse, hun har en Ph.d i filosofi og skrev afhandling om Søren Kierkegaard.

Det vender vi tilbage til.

For nysgerrigheden har ført hende vidt omkring:

“Efter at have skrevet afhandlingen om Kierkegaard, så var der behov for noget helt andet. Jeg rejste til Paris, mødte nogle søde mennesker – og fik job som bartender – uden at kunne et ord fransk,” siger hun med en høj latter.

Men sprogkundskaberne kom. Og senere gik turen til Madrid, som hun blev særligt glad for.

Glad for Madrid

“Madrid var en fantastisk by. Svært at beskrive, men det er noget med den måde, folk lever på i den by: Man lever udendørs, hele atmosfæren – og så er der sproget, som jeg elsker.

Stine blev godt med en amerikansk mand, parret boede også i Skotland, inden turen gik til et hus i Brooklyn i New York.

Hun har arbejdet med flygtninge i Thessaloniki i Grækenland og  arbejdet på et hotel i Østgrønland.

Men tag ikke fejl: Det er ikke østjyden, der betegner sig selv som en verdensdame – det ville ligge hende fjernt, nej, det er udelukkende journalistens karakteristik.

Men en verdensdame er hun – med kendskab til og venner mange steder på kloden.

Og det er netop kloden og dens tilstand, der har ført hende ind i partiet Frie Grønne, der er hendes første “parti”. Men hun har altid interesseret sig levende for politik:

“Vi diskuterede altid meget politik hjemme i Hammel,” fortæller hun.

Overbeviste bedstefar

“Diskussionerne var oftest med min far og bedstefar. De stemte begge på partiet Venstre, og det gjorde jeg bestemt ikke. Og det hører med til en af mine største sejre, at jeg fik min bedstefar lokket med over på venstrefløjen,” fortæller Stine med et nyt smil og tilføjer eftertænksomt: “Tror jeg da nok…”

Interessen for partipolitik kom, da Stine i flere år været ængstelig og bekymret over flere ting i vort samfund.

“Det er gået mig på, at sproget og tonen i udlændingedebatten har været så rå,” siger hun. “Jeg synes, man skal tale pænt til og om hinanden, og der har været en skinger tone, når talen er faldet på flygtninge- og integration,” siger hun.

Hun bekymrer sig også om klodens tilstand og er meget optaget af, at vi nu gør noget seriøst ved de klimaproblemer, der efterhånden er synlige for enhver.

Derfor Frie Grønne

“Jeg føler, at partiet Frie Grønne repræsenterer mine synspunkter: At respektere alle mennesker, at tage hånd om de svageste – og tage hånd om kloden. Det er vigtige ting, som jeg vil arbejde for, hvis jeg bliver valgt ind,” siger Stine.

Frie Grønnes nye kandidat på Bornholm har fundet roen og stilheden på Bornholm. Hun har nydt det hektiske liv i de store byer, men nu har hun fundet en ny tilværelse som gravemedhjælper på Bornholm.

Filosofi på Bornholm

Men Stines liv er andet og meget mere end arbejdet på kirkegårdene.

Hun har sin Ph.d. i filosofi og hun arbejder i Eksistensfilosofisk Akademi, som hun er medstifter af, og som man kan læse meget mere om, bl.a. på Facebook.

Hun holder foredrag, bl. a. på Folkeuniversitetet i København, hun underviser i filosofi – og hun har været gæsteforelæser på The Vrije Universiteit i Bruxelles.

Hun har holdt et enkelt foredrag på Bornholm, men hvem ved: Måske der kommer flere af dem her på øen.

Foreløbig gælder det valget tirsdag 1. november.

Det varede et stykke tid at finde den rette person, men nu har Frie Grønne altså fundet sin kandidat på Bornholm også.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?