Sneen driller: Afhentning af affald er vanskeligt

SNEVEJR: Et snedækket Bornholm driller Fugato. Bornholmerne må derfor forvente udfordringer med afhentning af øens affald de kommende dage

Snevejret driller – der er varslet 36 mm sne på Bornholm. (Foto: Torben Ager)

 

DMI har varslet 36 mm sne på Bornholm torsdag 4. januar. Det kan give store udfordringer med afhentning af øens affald. Affaldsafhentning starter først op kl. 7.00 torsdag og kan i forbindelse med torsdagens snefald forsinkes en hel del.

Man kan imidlertid hjælpe Fugato ved at have ryddet for sne og saltet om morgenen, inden de dukker op.

Der skal ryddes fra gaden hele vejen hen til stativet i så bredt et spor, at man kan gå med en kærer, eller med en sæk ved siden af sig. Husk også at rydde rundt om stativet, så det kan åbnes.

Skal være passage
“Når sneploven har ryddet vejen, skal man ligeledes sikre sig, at der er er passage ind til skraldespanden, så skraldemanden ikke skal hoppe over snevolden som sneploven har efterladt,” lyder det fra BOFA, der fortsætter:

“Hvis man ikke har mulighed for at få ryddet sneen væk, så sæt sækken helt ud til vejen. Hvis det er muligt, sørger skraldemanden for, at man får en ny sæk i postkassen eller andet relevant sted.”

Får det ikke hentet
BOFA advarer om, at hvis der ligger for meget sne i indkørslen og sækken ikke sat ud, vil man ikke få afhentet affald på tømningsdagen:

“Man må herefter få ryddet sneen og vente til næste tømningsdag. Man kan undgå at skraldesækken bliver overfyldt, ved at benytte en ukurant affaldssæk. Den vil skraldemanden tage med ved næste tømning. Det er også muligt selv at bringe sit husholdningsaffald til én af øens genbrugspladser,” lyder det fra BOFA:

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Samtalesalon om ensomhed

ENSOMHED: Frivillig forum Bornholm ønsker at sætte fokus på, hvordan det bornholmske foreningsliv kan være med til at forebygge ensomhed blandt bornholmerne   Frivillig forum

Læs mere »