Smukt værk opføres af NylarsKoret

NylarsKoret opfører Mozarts Requiem i næste weekend i Skt. Nicolai Kirke i Rønne

NylarsKoret – store koncerter I Skt. Nicolai Kirke i Rønne.

 

“Så nærmer vi os slutspurten i forberedelserne af vores to koncerter, hvor NylarsKoret opfører Mozarts Requiem sammen med 28 musikere og fire professionelle sang-solister. Koncerterne finder sted i Skt. Nicolai kirke, Rønne,  lørdag 5. november kl. 19.30 og søndag 6. november kl. 16.00.”

Sådan fortæller formanden for NylarsKoret, Susanne Dam.

De fire sangsolister er Sophie Thing Simonsen (sopran), Rebecca Forsberg Svendsen (alt), Lars Bo Ravnbak (tenor) og Hans Lawaetz (bas).

“NylarsKoret og vores dirigent, Steffen Hyldig,  glæder os usigeligt til at opføre dette smukke værk, som vi har øvet med stor ihærdighed, energi og entusiasme i mange måneder for at kunne præstere det bedst mulige, i håbet om at publikum også får en dejlig oplevelse,” fortæller Susanne Dam.

Klang og finesser

“I oktober har  bornholmske musikere deltaget i vores øveaftener, så vi alle har vænnet vores ører til klang og finesser i de mange stemmer fra kor og orkester. Mandag 31. oktober rykker vi prøven til Skt. Nikolai Kirke, for at få den rette rumklang på de rette pladser, vi også har til koncerten. Også her kommer bornholmske musikere og akkompagnerer os,” siger Susanne og fortsætter:

“Dog er det først torsdag d. 3. november at den egentlige slutspurt går i gang. Her ankommer de 19 musikerne ovrefra og skal øve sammen  for første gang ved orkesterprøve, ledet af Steffen Hyldig i kirken. Torsdag aften gennemføres første prøve for hele koret og orkesteret. Dette gentager sig fredag: Først orkesterprøve og om aftenen prøve for kor og orkester.”

Billetter ved dør og på hjemmeside

Sangsolisterne ankommer lørdag,  hvor de får mulighed for at afstemme tempo, styrke, klang  mv. sammen med orkester og dirigent.  Senere er der generalprøve på værket med alle medvirkende, så alt er på plads ved aftenens koncert.

(Artikler fortsættes under billedet)

NylarsKoret

 

Billetter kan købes ved døren, som åbner en time før koncerterne.  Der kan også bestilles billetter på www.nylarskoret. dk under bjælken koncerter, men da der ikke er pladsreservation, opfordres interesserede til at komme i god tid, hvis man ønsker en god plads.

“Alt dette kan kun lade sig gøre, fordi vi ud over egenbetaling fra koret, har modtaget støtte fra Augustinus fonden, Bornholms Brand, Bornholms Musik- og Teaterråd, Demant fonden og Sparekassen Bornholms fond. Det er vi dybt taknemmelige for”, slutter Susanne Dam.

Lidt om Sangsolisterne

Sophie Thing Simonsen: Debuteret fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Har siden sunget i Det Kgl. Operakor, DR koncertkoret, Mogens Dahls kammerkor og har tidligere været solist i bl.a. Mozarts Requiem, Bachs Juleoratorie og Haydns Skabelsen.

Rebecca Forsberg Svendsen: Debuteret fra det Danske Musikkonservatorium. Har siden sunget i Musica Ficta, Ars Nova, DR koncertkoret  og været solist i bl. a. Figura ensemble. Flyttede til Bornholm i 2020, hvor hun dels fortsætter sin solist-karriere, er organist i Østerlars- Gudhjem og leder Skt. Nikolais Kirkes koncertkor.

Lars Bo Ravnbak:Uddannet bl.a. hos Tonny Landy og siden fastansat  i  Det Kgl. Operakor, både som korsanger og solist.  Har derudover haft roller som Tamino i Mozarts Tryllefløjten og Don José i Carmen.

Hans Lawaetz: Er uddannet på det Fynske og Det Jyske Musikkonservatorium. Har været tilknyttet Den Jyske Opera som sanger og solist. Synger i Det Kgl. Operakor. Han er desuden en meget anvendt oratorie- solist i landsdelsorkestrene, hvor han bl.a. har medvirket i Bachs Juleoratorie, Johannespassionen og Matthæuspassionen.

Seneste artikler

Fik du læst?