Sensei tog i Lunden

Sensei tog i Lunden – og arrangerede en lille, privat og adskilt karate-træning… 

SPORT: Al idræt, undtagen tennis og golf, som der nu er åbnet op for, ligger fortsat stille, om end der er svage tegn på, at der snart åbnes op for forskellige andre idrætsgrene også. 

I skrivende stund vides ikke, hvornår medlemmerne af Rønne Shotokan Karate Do Kai kan mødes ved Lunden og kæmpe igen. 

Men forleden var der en helt privat og uformel træning, der tog hensyn til alle forholdsregler med god afstand og med deltagelse af et antal personer under 10 på græsset ved Lunden i Rønne. 

Det var en af øens – og Danmarks – fremtrædende karatepersoner, Sensei Brian Chabert, der havde taget initiativ til en lille træningsseance, så nogle enkelte medlemmer kunne få rørt kroppen og strukket ud. 

Sensei Brian Chabert – karate i 40 år (Foto: Torben Ager)

 

Privat træning
Bornholms eneste karateklub, der er stiftet helt tilbage i 1965 og hvis grundlægger er Sensei Niels Tue Pedersen (Brian Chabert er som chefinstruktør også indehaver af Sensei-titlen), har længe været lukket for træning ligesom al anden idrætsaktivitet i Danmark. 

Men i går var der altså under helt private former lidt karatetræning på græsset lige i nærheden af klubben. 

Karateklubben i Rønne dyrker den ældste og mest historiske form for karate, Shotokan Karate. 

Og Brian Chabert har dyrket sporten, siden han var 13 år: I dag er han 53, så han har været karate-kæmper i hele 40 år. 

Det er derfor en erfaren mand, der står i spidsen for voksentræningen i klubben, og det var også ham, der tog initiativ til et helt særligt hold ”Det Grå Guld”, der primært består af sortbælter fra 40 år op opefter. 

Privat karate-træning – med god afstand (Fotos: Torben Ager)

 

Højeste graduering
Selv er Brian Chabert – som den ene ud af bare fem i hele Danmark – gradueret i 6. dan, der er den højeste graduering, man selv kan opnå indenfor sporten. 

7., 8. og 9. dan er en slags æresgradueringer, som man skal promoveres til. 

Brian Chabert er også international karatedommer og har været til karatestævner mange steder i verden. Han har også tidligere været bokser på øen, hvor han repræsenterede RIK. 

Og så skulle vi måske lige oplyse, at udtrykket Sensei” på dansk betyder lærer, men på japansk nærmere ”den første i rækken”, en slags leder eller ”ham, der ved bedst…” 

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »