Seks uger med kunsthåndværk i særklasse

Fredag 9. september åbner Bornholm Craft Weeks ved et festligt aftenarrangement på Bornholms Center for Kunsthåndværk på Grønbechs Gård i Hasle.

Så er der bornholmsk kunsthåndværk i særklasse.

 

Med et stort og ambitiøst program viser Bornholm Craft Weeks 2022 mangfoldigheden og kvaliteten af Bornholms kunsthåndværk. Langt uden for øens grænser er Bornholm kendt for sine mange dygtige kunsthåndværkere, hvilket den prestigefyldte anerkendelse som World Craft Region vidner om. Derfor sætter Maker’s Island nu for andet år i træk spot på øens kunsthåndværk i et seks uger langt forløb, hvor man kan opleve udstillinger, åbne værksteder, workshops, master classes, middage, drejekonkurrence og meget mere.

Særlige oplevelser

“Formålet med Bornholm Craft Weeks er at vise, hvorfor Bornholm har fået titel som World Craft Region”, fortæller Dorthe Møller Paulsen fra Sekretariatet for Maker’s Island Bornholm.

“Vi vil gerne skabe særlige og mindeværdige kunsthåndværkeroplevelser for både bornholmere samt nationale og internationale besøgende og kunsthåndværkerkolleger fra hele verden. Bornholm har rigtig meget at byde på inden for kunsthåndværk, og vi har samlet det hele i et program. Det er en event, hvor branchen fejrer sig selv på netværksniveau og giver en masse oplevelser tilbage til offentligheden.”

Drejning og fællesspisning

Åbningsweekenden byder udover åbningsfest og et hav af udstillinger også på de bornholmske mesterskaber i drejning på lørdag 10. september på Bornholms Center for Kunsthåndværk. Dygtige drejere har meldt sig til konkurrencen om at dreje den højeste cylinder, den bredeste skål samt en hemmelig udfordring med en særlig bornholmsk karakter.

Tre dommere vurderer præstationerne og kåre vinderne. I Rønne kickstartes Craft Weeks med fernisering og fællesspisning hos Klodekær i Lille Madsegade. Udstillingen “Street Arts and Crafts” åbner med værker af Ann-Charlotte Skogøy, Cathrine Hirsvang, Maria Mai Paulsen og den danske Street Art kunstner Blød Lykke og efterfølgende er der fællesspisning i gaden. Man kan se hele programmet på Maker’s Island Bornholm.

Lokal støtte

Bornholm Craft Weeks er støttet af Sparekassen Bornholms Fond, LAG Bornholm og Bornholms Regionskommune.

Makers Island Bornholm er et samarbejde mellem aktørerne inden for kunsthåndværket på Bornholm. Samarbejdet skal udmønte Bornholms titel som World Craft Region i konkrete aktiviteter, der sikrer synergier, promovering, kompetenceudvikling og internationalisering.

Bag Makers Island Bornholm står Arts & Crafts Association Bornholm, Bornholms Kunstmuseum, Grønbechs Gård, Hjorths Fabrik, Det Kongelige Akademi i Nexø, Destination Bornholm, Business Center Bornholm med Bornholms Regionskommune i spidsen.

Seneste artikler

Fik du læst?

Brand i feriehuse i Gudhjem

  Torsdag formiddag fik politiet en melding om brand i tagkonstruktionen på fem sammenhængende ferieboliger på Lille Jernkaasvej i Gudhjem. Branden var opstået i forbindelse

Læs mere »