Så er der ved at være udsolgt

FOLKETINGSVALG 22′: Slagterne på Bornholm melder om udsolgt eller næsten udsolgt af valgflæsk til Danmarks nationalret: Stegt flæsk med persillesauce

Stegt flæsk med persillesauce – stor på mange danske middagsborde i aften. (Foto: Arla)

 

Stegt flæsk med persille sauce er ikke alene den danske nationalret – det er også den mad, det står på bordet i rigtig mange danske hjem på valgaftenen, hvor danskerne elsker at spise den sprøde og salte flæsk til gode kartofler og persillesauce.

Nogle spiser rødbeder til, andre sennep, nogle vil have flæsket sprødt, andre knapt så sprødt – ligemeget: Stegt flæsk med persillesauce skal det være.

Også rigtig mange restauranter har efterhånden stegt flæsk på menuen, for både danskere og turister er vilde med det – og har været det længe: Retten har været kendt i Danmark siden 1890’erne.

Bl. a. er der stegt flæsk i alle afskygninger en gang om ugen på Hotel Allinge, hvor der både er almindelig stegt flæsk, røget flæsk samt “fattigmands-koteletter”. paneret flæsk, på menuen.

Snart udsolgt

Men man skal efterhånden se at rubbe sig, hvis man vil fortære en gang valgflæsk med persillesauce i aften: Flere slagtere rundt omkring melder alt udsolgt, omend der endnu er et par steder, hvor man endnu kan sikre sig et par skiver.

Slagteren hos SuperBrugsen i Aakirkeby fortæller, at den sidste skive flæsk blev solgt her til formiddag, eller med andre ord: “Butikken blev ribbet for flæsk ganske enkelt, og vi har ikke en eneste skive tilbage…”

Dagli’Brugsen i Snogebæk fortæller, at der blev udsolgt af flæsk i går aftes, men der er trøst at hente i Gudhjem, hvor slagteren i Daglig’Brugsen netop har afskåret og pakket flæsk i pakker med hhv. 500 og 1000 gr. “Men man skal nok ikke vente for længe med at hente sit flæsk,” lyder det fra slagterafdelingen.

Også hos Meny i Rønne er der mere flæsk tilbage i montren hos slagteren, men her er der også ved at være udsolgt, lyder det.

Så hvis man vil have valgflæsk i aften – så er det ved at være tid til afhentning.

Godt valg – og velbekomme!

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Julejazz på Svanekegarden

  MUSIK: Onsdag 6. december kl. 19.30 tænder Svanekegaarden for alvor op under julestemningen, når den anerkendte svenske jazzsangerinde Viktoria Tolstoy og hendes nordiske kvartet

Læs mere »