Så er der julegløgg og krydderier fra Sol over Gudhjem

Sol over Gudhjem præsenterer året julegløgg og julekrydderi – overskuddet går til Røde Kors

Den ene gavepakke med årets julegløgg. Udviklet af kokkekonkurrencen “Sol over Gudhjem”.

 

Den bornholmske kokkekonkurence “Sol over Gudhjem” er en del af Røde Kors “Klub 10” i 2020 og 2021 og har i den anledning udviklet årets julegløgg og julekrydderi i en særlig gaveæske. Overskuddet fra salget af gaveæsken går til Røde Kors.

Gaveæsken består af en pose med økologisk gløggkrydderi, en krydderikværn, økologiske krydderier samt opskrifter på både en kold og varm julegløgg.
Gløggkrydderierne består bl.a. af kanel, hibiscus og fyrreskud. Det giver en smuk pink gløgg, som fortjener at blive serveret i et flot glas. Når gløggen er klar til servering, kværner man den tilhørende krydderiblanding bestående af hindbærblade, citrontimian, hibiscus og rosenblomst over den varme gløgg.

”Vi har haft Theis Brydegaard, vores vinder af Sol over Gudhjem fra 2009, med i køkkenet for at arbejde på denne her nytolkning af den klassiske gløgg, og vi er meget glade for resultatet. Vi er kommet frem til en lækker lyserød gløgg – frisk og krydret, som kan bruges både varm og kold. Fyrreskud, og hibiscus giver en frisk smag og den lyserøde farve, sammen med de mere klassiske gløggkrydderier der er med i mixet, runder det godt af. Når man til sidst kværner citrontimian og roser udover, breder der sig en fantastisk duft i hele køkkenet” siger Mikkel Marschall, der sammen med sin bror Mads står bag kokkekonkurrencen “Sol over Gudhjem”.

 

Største kokkekonkurrence

Der er også pakket en anden gaveæske med årets julekrydderier bestående af en krydderikværn, økologiske krydderier og opskrifter på juleand og julegås. Julekrydderiet er en ”9 Spice” altså ni forskellige økologiske krydderier.

Man kan købe de to gavepakker årets julegløgg eller julekrydderi fra 1. november i Illum i København, på Bahne.dk og på crushgrind.com. Prisen pr. stk. er kr. 299,-

Sol over Gudhjem er Danmarks største kokkekonkurrence og foregår hvert år i Gudhjem og består af en kokkekonkurrence, dessertkonkurrence, produktpris, og et stort madmarked, der fylder hele havnen. Konkurrencen startede i 2009 og er i dag vokset til et stort event, som hvert år tiltrækker mere end 10.000 besøgende, turister og journalister fra hele verden.

Seneste artikler

Fik du læst?