Restauratør-par: Vi bliver på Louisekroen

Vibeke Kruse og Jan Handberg sælger ikke deres dejlige kro alligevel: ”Der er et skud i bøssen endnu, og vi tager mindst et år mere,” siger parret.

Vibeke og Jan – bliver på Louisekroen .(Fotos: Torben Ager)

 

GASTRONOMI: Det gav et lille stik i hjertet hos mange, da restauratør-parret Vibeke Kruse og Jan Handberg annoncerede, at de havde sat deres skønne ”Louisekroen” i Bølshavn til salg.

Vibeke og Jan og deres hyggelige personale har hygget og kræset for så mange gæster, bornholmere og turister, at det var svært at skulle sige farvel til dem.

Men til alle dem, der holder af stedet, som det er – og af værtsparret – er der nu en rigtig god nyhed:

Vibeke og Jan sælger ikke kroen alligevel.

”Der er endnu et skud i bøssen, og vi bliver mindst et år mere,” siger parret.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Bornholmeridyl i Bølshavn – lukker af for i år lørdag 19. november.

 

Sammen har de drevet ”Louisekroen” siden 2018. Siden da er der blevet stegt et utal af endog særdeles møre bøffer, serveret lækre forretter samt ikke mindst de næsten afsindigt lækre desserter, som huset også kan diske op med.

Personlig og hyggelig betjening samt et godt udvalg af vin er med til at sætte prikken over i’et i dette dejlige spisested, der jo også er beliggende i særdeles historiske rammer al den stund, at Kong Frederik 7. og hans gemalinde grevinde Louise Danner dels besøgte Bornholm, dels blev særdeles begejstrede for samme.

Spisested siden 1973

Der har været spisested i lokalerne siden 1973, hvor det oprindelige husmandssted blev lavet om til restauration af Grethe Damgaard fra den kendte bøf og tøjfamilie fra Herning, hvor Jan Handberg i øvrigt også kommer fra.

I dag er det stadig de møre bøffer, der er signaturretterne på ”Louisekroen”, der nu altså fortsat vil blive drevet af Vibeke og Jan.

Da de satte kroen til salg, var det på grund af et ønske om at komme tættere på børn og børnebørn på Sjælland.

Lukkede søndag

Men så fandt de i stedet på at holde kroen lukket om søndagen.

”Dels var det svært for os – som for så mange andre – at finde personale. Dels fandt vi ud af, at vi kunne bruge søndagen til at stikke til Sjælland og besøge familien.

Så nu har vi besluttet at holde lukket nogle søndag ind i mellem. Ikke hver søndag, men engang i mellem, så vi kan besøge børn og børnebørn. Til gengæld har vi givet ejendomsmægleren besked på at hente skiltet med ”Til salg”, siger parret.

”Louisekroen holder åbent til og med lørdag 19. november. I november vil der dog kun være åbent torsdag, fredag og lørdag.

Og så bliver dørene slået op igen til påske – af Vibeke og Jan.

Seneste artikler

Fik du læst?