Præst og debattør kommer til Rønne

FOREDRAG: Journalisten, forfatteren og præsten Sørine Gotfredsen kommer i Præstegårdsladen i Rønne torsdag 13. april, hvor hun tager afsæt i sin nye bog, som udkommer til foråret.

Sørine Gotfredsen – til Rønne

 

Debattøren og sognepræsten ved Jesuskirken i Valby, Sørine Gotfredsen, kommer til Rønne. Det sker i Præstegårdsladen torsdag 13. april klokken 19.30, hvor Sørine Gotfredsen holder foredrag om livskraft og Grundtvig, som også er emnet for hendes nye bog, som udkommer til foråret.

Hun har altid været optaget af Grundtvig og endnu mere i de senere år.

“Grundtvig var et menneskeligt vulkanudbrud af livskraft. Han besad en ubegribelig vitalitet til at overkomme næsten hvad som helst og med dette overskud lagde han kimen til livskraft for mange mennesker både i hans samtid og måske endnu mere nu, hvor det er 150 år siden han døde, siger hun og peger på, at livskraften findes ikke bare i os selv, men også i vores omgivelser,” siger hun og fortsætter:

Klynkeriet…
“I en tid hvor den mærkelige ophøjelse af begrebet sårbarhed gør det nærmest karrierefremmende at klynke, er værd at huske Grundtvigs påmindelse om, hvor meget livskraft der er omkring os – især fra oven. Det vil jeg fortælle mere om, når jeg kommer til Rønne,” siger Sørine Gotfredsen, som i øvrigt er kommet på Bornholm siden sin barndom, idet familien har sommerhus i Snogebæk, et hus, hun nu har overtaget.

Sportsjournalist
Sørine begyndte sit arbejdsliv, bl.a. som sportsjournalist på det daværende, socialdemokratiske dagblad, Det Fri Aktuelt, inden hun skiftede til præstegerningen.

Hun arbejder i dag i en af landets mest stykke kirken, Jesuskirken i Valby,opført af brygger Carl Jacobsen. Jesuskirken er bygget med de gamle italienske katedraler som forbillede og er en stor attraktion med familien Jacobsen stedt til hvile i kirkens krypt.

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »