Pizzabagerne fra Svaneke

Skolebørn fra Svaneke Friskole mødte bussen fra “Go Cook on tour” – og lavede pizzaer med grøntsager på – og de elskede dem…

Fire elever fra fra 6. klasse på Svaneke Friskole – fik køkkentjansen. (Fotos: Eivind Madsen).

 

GoCook on tour er et samarbejde mellem GoCook og den lokale Kvickly, SuperBrugsen eller Dagli’Brugsen. Det er bestyrelsen i den lokale butik, der inviterer en lokal skoleklasse til at bage pizzaer foran butikken.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Regnvejret ødelagde ikke den gode stemning blandt de unge kokke fra Svaneke Friskole.

 

Det er typisk elever i madkundskab, der bruger det som en del af deres ‘åben-skole’ undervisning. Der er derfor også et forløb, som de kan arbejde med på skolen.

Og i det mest fortryllende regnvejr var turen torsdag kommet til 6. klasse fra Svaneke Friskole, hvor eleverne mødte bussen fra GoCook on tour foran Dagli’Brugsen i Svaneke.

(Artiklen fortsættes under billedet)

De unge pizzakokke fra Svaneke gik op i tilberedningen med liv og sjæl.

 

Det var under ledelse af lærer i madkundskab Anja Kofod, at de unge kokke smøg ærmerne i regnfrakkerne op og tog fat på opgaven med at lave pizzaer – med masser af lækkert grøntsagsfyld og ost også, forstås.

Eleverne kunne selv vælge tre forskellige slags grøntsager at komme på deres pizza. Til gengæld var der masser af forskellige grøntsager at vælge imellem: Tomater, selvfølgelig, men også chili, hvidløg, blomkål, gulerødder, auberginer, peberfrugter og mange andre.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Skolebørnene kunne vælge tre forskellige slags grøntsager til deres pizza.

 

Og resultatet blev bare lækkert, skulle vi hilde og sige, og der er flere af de unge, der godt kan gå køkkenvejen – hvad enten det bliver på Bornholm eller på et pizzaria i Napoli.

Formålet med GoCook on tour er naturligvis også at lære eleverne mere om fødevarer, om madlavning – og gerne i en grad, så de bliver bedre til at lave mad end deres forældre.

“100 pct. din ret” er et andet slogan for projektet, der har bragt bussen landet rundt i denne måned – for børn skal også have medbestemmelse om, hvad de skal spise til hverdag og fest.

 

Seneste artikler

Fik du læst?