Pernille Lydolph stopper som direktør for Destination Bornholm

ERHVERV:  Efter 11 år i Destination Bornholms tjeneste har direktør Pernille Kofod Lydolph meddelt, at hun ønsker at fratræde sin stilling. Årsagen er et nyt job, som endnu ikke kan offentliggøres.

Pernille Lydolph

 

Gennem 11 år har Destination Bornholm haft Pernille Kofod Lydolph som direktør. Det har været spændende år med positiv og god udvikling i Bornholms turisme. Destination Bornholm er ligeledes gennemgået en forandring fra først og fremmest at være en markedsføringsorganisation til i dag have et langt bredere afsæt, hvor Destination Bornholm spiller en vigtig rolle også i en lang række udviklingstiltag og politiske sager.

Positiv udvikling
Hun har løftet opgaverne og været medvirkende til at løfte en særdeles positiv turismeudvikling sammen med et stærkt hold internt i organisationen og ikke mindst på øen blandt turismeaktørerne, og samlet står Bornholm et andet og bedre sted, end da Pernille startede i jobbet i 2012.

Dengang blev hun valgt blandt samlet 32 ansøgere. Opgaven var klar. Destination Bornholms økonomi skulle konsolideres, og der skulle skabes flere kommercielle overnatninger. Siden da er det blevet til tre strategiperioder og en netop lanceret strategi for de kommende år.

Økonomisk rustet
Øens overnatningstal er gået fra årligt 1,2 mio. overnatninger til 1,8 mio. overnatninger. Destination Bornholm har rustet sig økonomisk, og i dag bakker godt og vel 600 virksomheder op om destinationsselskabet mod i 2012 knap 500 virksomheder.

En lang række initiativer har set dagens lys hen over de seneste 11 år i et tæt samarbejde mellem turismeaktørerne, og netop alliancerne på tværs er helt centrale for øens positive udvikling, mener Pernille Kofod Lydolph:

Vigtigste opgave
”Min vigtigste opgave har været at kende og forstå de bornholmske behov og derigennem skubbe til nye tiltag, både når det gælder rammevilkår, udviklingstiltag og markedsføring”. Pernille fortsætter: ”Det har været et kæmpe privilegie at arbejde i Destination Bornholm sammen med et stærkt hold af medarbejdere, men tiden er moden til, at jeg skal prøve mig selv af i en ny sammenhæng”. Den nye arbejdsplads er endnu ikke offentliggjort, men det vil ske senere i oktober.

Ny direktør
Bestyrelsen har nu sat processen omkring at finde en ny direktør i gang:

”Vi er kede af, at vi skal sige farvel til Pernille, som har arbejdet visionært og resultatorienteret med Bornholms turisme, men vi ønsker Pernille alt det bedste videre frem. Nu har vi sat processen omkring at finde en ny direktør i gang, som sammen med organisationens dygtige medarbejdere skal sikre den næste strategiperiode. Det er et vigtigt job, og vi glæder os til at modtage ansøgninger til jobbet, når ansøgningsprocessen er skudt i gang”, siger Kirstin Blomgren, formand for Destination Bornholms bestyrelse.

Meget vigtigt erhverv
Bornholms turisme er blandt øens helt centrale erhverv med en samlet turismeomsætning på 3,8 mia. kr. og 1,8 mio. overnatninger årligt. Destination Bornholm havde i sidste regnskabsår en omsætning på 17,5 mio. kr., og beskæftigede i samme periode gennemsnitligt 12 medarbejdere.

Seneste artikler

Fik du læst?