Perlerække af nyere danske sange

MUSIK: Nylarskoret inviterer til forårskoncerter på Bornholms Kunstmuseum og i Aakirke. 

Nylarskoret – giver to forårskoncerter

 

Nylarskoret inviterer til forårskoncerter søndag 14. maj kl. 14 på Bornholms Kunstmuseum og mandag 15. maj kl. 19.30 i Aakirke. Begge koncerter er gratis – dog skal man betale entré til Kunstmuseet.

Denne  gang byder  Nylarskoret på en perlerække af  nyere, danske, iørefaldende sange udsat for flerstemmig kor: Repertoiret består dels af lyriske morgensange og aftensange, dels sange om forår, lyset, naturen  og kærligheden.

Kvindelige digtere
“Fælles for sangene er, at kvindelige digtere som Suzanne Brøgger, Tove Ditlevsen, Alberte og Juliane Preisler har skrevet de smukke tekster. Derfor er “Poesiens dronninger” vores hovedtema. Mange kender sikkert Albertes ”Lyse Nætter”. Den synges her i et dejligt fire- og femstemmig korarrangement af Line Groth. Måske kender man også Matti Borg og Juliane Preislers skønne aftensang: Et hav, der vugger sig til ro? Den går lige i hjertet på os, som lever med havet tæt på,” siger Susanne Dam fra koret og fortsætter:

Dronning Dagmar 
“Vi har dog også en anden dronning på programmet, nemlig Dronning Dagmar,  som er kendt fra den dramatiske, danske folkevise. Michael Bojesen har arrangeret en suite  over folkevisen for to kor, der synger på skift og sammen.

Ud over Poesiens Dronninger og Dronning Dagmar byder koncerten på nogle nogle små, muntre overraskelser, lidt på bornholmsk og på svensk, og vi ser frem at byde tilhørerne velkommen,” slutter Susanne Dam.

Seneste artikler

Fik du læst?