Penge retur til færgepassagerer mellem Ystad og Rønne

Regeringens sommerpakke giver nu et lille tilskud til efterårsferien til de danskere, der har taget færgen mellem Rønne og Ystad i august og september.

Der er en god nyhed til passagererne mellem Ystad og Rønne i august og september. (Foto: Transportministeriet)

 

Et bredt flertal i Folketinget afsatte med sommerpakken 20 millioner kroner til gratis overfart for biler med handicapparkeringskort og rabatter til alle på hurtigfærgen til Bornholm i august og september. I alt har 15 gående passagerer med handicap og 2390 biler med handicapparkeringskort taget i mod tilbuddet, og resten af pengene bliver ligeligt fordelt på de 178.685 andrerejsende, der har taget turen. Det betyder, at de nu får overført 19.501.129,63 kroner til deres betalingskort. Altså til deling.

“Med sommerpakken satte vi i den grad gang i ø-turismen i juli, og vi afsatte også midler til at forlænge sæsonen. For mig er det især en glæde, at 2.405 mennesker med handicap har fået glæde af en gratis tur til Bornholm. Jeg håber også, at rabatten til de mange andre rejsende kan give en ekstra oplevelse i efterårsferie”, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Udbetales 15. oktober

Den beregnede rabat vil senest 15. oktober blive ført tilbage til det betalingskort, passagererne har brugt. Der kan dog gå lidt tid, før pengene kan ses på kontoen alt efter hvilken type betalingskort, der er brugt. Kunder med faktura vil modtage en kreditnota senest 30. oktober 2020.

“Som supplement til oplysningerne fra Transportministeriet kan det nævnes, at den samlede rabat for den enkelte rejsende er 42,1 procent”, oplyser pr- og kommunikationschef hos Bornholmlinjen, Jesper Maack.

Altså vil alle rejsende mellem Rønne og Ystad i august og september får 42,1 procent tilbage af billettens pris.

Pengene frigives fra Bornholmslinjen i torsdag 15. oktober – og så afgør den enkelte rejsendes aftale med udbyder af betalingskortet, hvornår pengene kan ses på deres konto.

Så mange rejste i perioden mellem Ystad og Rønne:

Gående passagerer: 56.164 (heraf med handicap: 15)
Personbiler: 119.288 (heraf med handicap: 2.390)
Autocampere: 1.109
MC’er: 2.070
Cykler: 1.623
Busser: 836

 

Seneste artikler

Fik du læst?