På skattejagt i Middelaldercentret

Der er masser af spændende nyheder og gamle kendinge på Bornholms Middelaldercenter i påsken

Der er masser af aktiviteter i Middelaldercentret i påsken.

 

Bornholms Middelaldercenter åbner portene i påsken med åbningstider fra kl 11 til 16 og 11.00 og med masser af spændende middelalderaktiviteter.

Direktør Jane Lindedam fortæller:

”I anledningen af påsken er der en speciel æggejagt, hvor du skal lede efter skjulte æg rundt om på Stormandsgården. Klaus Bonderøv tager på rundtur og fortæller finurlige historier om middelalderen, og på Sørøverpladsen vil det summe af aktivitet og nye, spændende historier.

I udstillingen på første sal ved Sørøverpladsen er der opstillet et Krea-værkstedet, hvor de yngste af gæsterne gratis kan sy et æg i filt, tegne påskeæg, eller rulle et vokslys og få med hjem. Hos farverkonen i landsbyen kan man få lov at farve et stofæg med indigo og opleve det næsten magiske farveskift til blå.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Farverkonen Tove

 

De fleste dage kan du også prøve kræfter med at ”riste runer” hos stenhuggeren og alle dage kan du lege med ler hos pottemagere, Som noget nyt er der i påskeugen daglige palisadevandringer med munken. Vanen tro kommer de frivillige fra ”vennekredsen” og børnegøglerne Trup Ting Tang og formidler og forbløffer gæster med deres show torsdag-lørdag”.

Påsketure på Hammershus
Jane Lindedam fortsætter: ”På Hammershus er vores dygtige formidlere i middelalderdragt klar til at fortælle de spændende historien om livet på borgen. Man får bare meget mere ud af end tur med en formidler, end man gør på egen hånd, så jeg kan kun anbefale at man under sig selv og sin familie den ekstra oplevelse. Det fortjener Nordeuropas største borgruin på en af verdens smukkeste beliggenheder.”


Eventyrlig skattejagt øen rundt
Skal I rundt og opleve Bornholm? Hvorfor så ikke gøre det på en spændende og kreativ måde, hvor I som skattejæger-familie skal løse en gammel tempelridder-gåde? Skattejagten starter og slutter på Bornholms Middelaldercenter i Østerlars, men foregår ellers forskellige steder rundt omkring i den smukke bornholmske natur, og I er kun sammen med dem, I selv vælger – i eget tempo og på egen hånd.

Rundvisning i Østerlars Rundkirke
I efterårsferien havde Bornholms Middelaldercenter stor succes med rundture i Østerlars Rundkirke, så det fortsætter vi med i påsken, forklarer Jane Lindedam.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Besøg Middelaldercentret i påsken.

 

Guiden, klædt i middelalderdragt, tager jer med på opdagelse i og omkring kirken og fortæller om dens indflydelse på hverdagen i middelalderen, og om tro både før og i middelalderen. Ude og inde i rundkirken tager vi dens særpræg og de enkelte rums funktion under lup og ser også på dens smukke kalkmalerier, som fortæller gode historier om middelalderens forestillingsverden og religiøsitet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Der er – i bogstaveligste forstand – rundvisning i Østerlars Rundkirke i påsken.

 

Kirken er den største og ældste af Bornholms fire rundkirker, og ligger på en bakketop på Vietsvej ca. 500 meter nord for Østerlars by lige ved Bornholms Middelaldercenter. Kirken menes at være opført omkring år 1150.

Seneste artikler

Fik du læst?