På forkant med livet i Baghuset

Leve Skovgaard fra København havde en drøm om at bo ved vandet – Gudhjem var svaret, og nu har hun succes med sin butik ”Baghuset i Gudhjem”.

Lene Skovgaard har fået en dejlig start i bag huset i Gudhjem. (Foto: Georg Julin)

 

Lene Skovgaard er tilflytter fra København for bare to år siden, og ovenud glad for de første dage i sin nye forretning, ”Baghuset i Gudhjem”.

Her sælger Lene unikke smykker, kunst og lokalt forarbejdede artikler som fodbadesalt fra Østerlars, nye puslespil af bornholmske billeder, hjemmestrikkede huer, bornholmsk modellervoks, keramik og andet kunsthåndværk.

”Jeg er jo helt oppe at køre,” siger en glad Lene Skovgaard dagen efter sin åbning af Baghuset. ”Der kom over 100 mennesker forbi og så,  hvad jeg havde på de mange hylder. Dagen efter kom der en del af dem tilbage, fordi der jo ikke kunne være så mange mennesker ad gangen. Det er helt overvældende, så stor interessen har været for min lille hyggelige butik,” siger Lene og stråler af lykke.

”Og så var der bornholmere, der kom og fortalte mig, at det var hyggeligt med navnet ”Baghuset”, for det var jo et godt gammelt udtryk, hvilket jeg ikke anede, men det er da dejligt, at det passer ind i byen.”

Den hyggelige butik i Gudhjem

 

Faktisk har Lene haft en god smykkeforretning i mange år på Søborg Hovedgade i København, så hvorfor skifte ud og blive tilflytter?

”Det gjorde jeg, fordi jeg godt ville til vandet. Jeg havde en drøm om vandet, efter at jeg for tyve år siden havde en kæreste, der boede ved vandet. For et par år siden var der så ”et hul i livet”, hvor jeg ikke rigtig vidste, hvad der skulle ske i mit liv. Børnene var rejst hjemmefra, vi havde lige været på en dejlig ferie på Bornholm, og en morgen vågnede jeg pludselig op og tænkte: Jeg kan da bare flytte min butik!”

Som sagt, så gjort, og Lene fik bopæl i Gudhjem og fik sit ønske om at bo tæt ved vandet opfyldt, samtidig med, at hun kunne arbejde videre med alt det, hun godt kunne lide i sit liv.

Rent praktisk gik Lene Skovgaard ind på Boligsiden for at finde ud af, hvad der var til salg ved vandet for de penge, hun havde. Og der fandt hun huset i Gudhjem – der var en drøm.

Der er et herligt udvalg af lækre ting i Lenes butik

 

Og den nye tilværelse på Bornholm har været en stor succes fra den første dag:

”Det har været utroligt nemt at være tilflytter, jeg føler mig rigtig godt taget imod, og føler det specielt med naboerne og den fællesspisning, der er i Gudhjem. Så selvom jeg har været alene, har jeg ikke et eneste øjeblik følt mig ensom. De få gange, jeg har været i København, og er på vej ud af byen, tænker jeg: Nu skal jeg hjem, og det kan ikke gå stærkt nok, så jeg glæder mig virkelig over det skift, jeg har gjort i en moden alder.

Lene Skovgaard har planer om at udvide samarbejdet med bornholmske smykkedesignere og andre kreative, der kunne tænke sig at have et udsalgssted lige i begyndelsen af Gudhjems indgang, mellem banken og biografen Scala Gudhjem.

 

Seneste artikler

Fik du læst?