Over 3.000 elever skal til Skolernes Motionsdag

MOTION: Over hele landet er 1.432 skoler og 480.534 elever tilmeldt Skolernes Motionsdag 2023. På Bornholm deltager over 3.000 skolebørn

(Foto: Dansk Skoleidræt / Johnny Anthon Wichmann)

 

Dansk Skoleidræts helt store fyrtårn er Skolernes Motionsdag, der har været en fast del af skolernes traditioner siden 1982.

På Bornholm er der i skrivende stund 13 skoler og 3.291 elever tilmeldt. Og der er stadig mulighed for, at flere når at tilmelde sig inden dagen afvikles i morgen, fredag 13. oktober.

Skolernes Motionsdag er også en af de faste traditioner på Bornholm og ikke mindst en del af de bornholmske skolers traditioner for fredagen før efterårsferien. Dagen har tradition for at være fyldt med dans, løb, leg, samarbejde og meget andet, og deltagelsen i Skolernes Motionsdag har dermed et større perspektiv end blot at være en hyggelig afslutning inden efterårsferien.

Glæde og fællesskab

“Der er så meget glæde og fællesskabsfølelse over Skolernes Motionsdag. Det skruer vi helt op for med en række trivselsfremmende aktiviteter i årets inspirationsmateriale til skolerne. Skolernes Motionsdag er en oplevelse og en festdag, som markerer vigtigheden af idræt og bevægelse i skolen,” sigere Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær i Dansk Skoleidræt.

Anderledes program
Bornholms Frie Idrætsskole: BFI kører et helt anderledes program i år, hvor 0. og 1. klasse skal introduceres til golfsporten på golfbanen i Rø. 2. og 3. klasse cykler i skoven, hvor der vil være flere forskellige aktiviteter. 4. og 5. klasse cykler til Rønne Nord hallen, hvor der står håndboldtrænere klar. 6. klasse cykler til Hasle-hallen, hvor de bliver mødt af bordtennis- trænere og -instruktører. 7. klasse cykler til travbanen og skal indføres i travsporten af professionelle trænere. 8. og 9. klasse cykler til Bornholms Efterskole i Nordskoven, hvor instruktører fra Bornholms Efterskole underviser eleverne i at klatre, sejle i kano og køre på mountainbike.

Opvarmningsdans
På Davidskolen begyndes dagen med morgensang og derefter opvarmning i skolegården. 7. klasserne står for at varme alle eleverne op med Dansk Skoleidræts opvarmningsdans. Fra kl. 8.45 transporteres eleverne ud til et orienteringsløb ved Rønne plantage med udgangspunkt modsat Bornholms Lufthavn.

Første løbere sendes afsted kl. 9.30. Når eleverne er kommet i mål, bliver de transporteret hjem til skolen, hvor der vil være aktiviteter fra kl. 11.30-12.15. Her er det primært de ældre elever, der arrangerer noget for de yngste (skolevenner). Orienteringsløbet er arrangeret i samarbejde med Burgunderholm Skovkarleklub.

Klistermærker
Kildebakkens elever starter Skolernes Motionsdag med en fælles opvarmning, derefter skal eleverne samle klistermærker for hver løbet omgang på løbebanen ved skolen og afslutningsvis samles alle elever i festsalen for at fejre dagen med juice og is.

Motionsløb
Paradisbakkeskolen afvikler deres traditionelle motionsløb. Løbet har tre ruter i Paradisbakkerne. En rød temarute, en gul rute og en lidt længere blå rute. Starten går fra P-pladsen ved Lisegård kl. 9 efter en fælles opvarmning. 9. klasses eleverne sørger for at guide på ruten, så alle kommer sikkert i mål. Der er frugt, juice, bolle og diplom til alle – og pokaler til de klasser, som gennemsnitligt løber flest kilometer.

Forskellige lege
Hele Peterskolen til fælles morgensang og opvarmningsdansen fra Skolernes Motionsdag. Derefter skal 0.-3. klasse være med til forskellige lege samt løbe i Nordskoven på en 1 km-rute, hvor den klasse, der løber flest runder, vinder boller og kakao til klassen. 4.-9. klasse kan vælge; Høvdingebold eller forskellige lege, som de selv har kunne have indflydelse på, efterfulgt af løb af runder i skoven eller O-løb. Eller de kan vælge; Mountainbike-kørsel, som begynder umiddelbart efter den fælles morgensang og opvarmning.

“Mudderløb”
På Åvangsskolen vil følge op på succesen fra sidste år og igen afvikle et ’mudderløb’ – altså et løb som tager afsæt i cross,- terræn – og challenge-løb. Selvfølgelig med udgangspunkt i elevernes alder. Der vil være forhindringer og poster undervejs – og der garanteres grin, mudder og passende udfordringer. ’Mudderløb’ afvikles ved Kaolinsøerne, Torneværksvej, med start kl. 10 i et samarbejde med DGI Bornholm.

 

Seneste artikler

Fik du læst?