Øresundsbroen slukker lyset

Øresundsbro Konsortiet slukker for lyset på Øresundsbroens pyloner på baggrund af energikrisen. Broen vil kun lyse op i et korttidsrum til advent, jul, nytår og på flagdage fra kl. 18.00 til 22.00.

Øresundsbroen skruer ned for blusset.

 

Nu skruer Øresundsbroen ligesom mange andre ned for blusset: Fremover vil belysningen på pylonerne på Øresundsbroen nu være slukket. Motorvejsbelysningen på øen Peberholm og broen slukkes hver nat klokken 01-05. Samlet giver det en energibesparelse på cirka 9 MWh om måneden i vinterhalvåret.

“Som en direkte konsekvens af energikrisen vælger Øresundsbron at slukke for størstedelen af belysningen. Vi sparer på energien, men giver stadig et lille bidrag til at sprede lys og julestemning i en mørk tid. Pylonbelysningen vil derfor kun være tændt i fire timer ved ganske få lejligheder, for eksempel på adventssøndage, juledage og officielle flagdage,” siger Bengt Hergart, anlægsdirektør hos Øresundsbron.

Mindre trafik om natten

Vejbelysningen på motorvejen slukkes, når trafikken er mindre intensiv om natten, nærmere bestemt mellem klokken 01-05 på broen og Peberholm. Tunnelbelysningen og den sikkerhedskritiske belysning for sø- og luftfart er fortsat altid tændt.

“Vi arbejder hele tiden på at gøre vores drift mere energieffektiv, og elforbruget er faktisk halveret siden broens indvielse i år 2000. Udover at begrænse belysningen, som man også gør på andre kendte bygningsværk denne vinter, ser vi på yderligere tiltag, der skal bidrage til et reduceret energiforbrug,” siger Bengt Hergart.

Adventsbelysningen

Fremover vil pylonbelysningen for Ukraine kun være tændt om søndagen fra klokken 18.00 til 22.00, indtil det første adventslys tændes den 27. november.

Adventsbelysningen ændres midlertidigt i år. I stedet for at montere LED-spots på toppen af pylonerne – som skal forestille lysflammer – lyser pylonerne rødt på årets adventssøndage.

Øresundsbro Konsortiets ekstraordinære belysningspolitik gælder straks og indtil videre.

 

Seneste artikler

Fik du læst?