Økologisk øl til Folkemødet i vaskbare krus

Tuborg og Folkemødet styrker det folkelige og bæredygtige Folkemøde med ny tre-årig aftale og satser bl.a. på mere økologisk og alkoholfri øl…

Der bliver mere økologisk og alkoholfri øl til Folkemødet næste år. (Foto: Destination Bornholm).

 

Aftalen med Tuborg skal sikre et endnu mere indbydende, behageligt og underholdende, men også mere bæredygtigt Folkemøde. Foreningen Folkemødet har en ambition om et plastfrit Folkemøde.
”Vi er glade for partnerskabet med Tuborg, som giver os mulighed for at drage nytte af Tuborgs erfaringer fra store festivaler og scener landet over, men det helt afgørende element, var Tuborgs vaskbare krus, som vi sammen vil indføre på Folkemødet. Målet er først og fremmest at erstatte de 120.000 engangsplastglas vi bruger i vores egne barer med Tuborgs vaskbare krus. Det er først skridt på vores rejse mod mindre plastik og en endnu mere bæredygtig festival,” siger Mads Akselbo Holm, Direktør i Foreningen Folkemødet.
Aftalen med Tuborg betyder også konkrete initiativer på affald samt mere økologisk øl og fokus på alkoholfri øl alt sammen i genbrugsplast krus.

Vaskes på stedet
Tuborg introducerede sidste år et danskproduceret genbrugsplastglas på fire af landets største musikfestivaler. Krusene vaskes på stedet, og når de nye genbrugsplastglas bliver slidte, sendes de tilbage til leverandøren, som sørger for, at materialet genanvendes.
”Vi vil gerne bidrage til at mindske afstanden og øge tilliden mellem borgere og beslutningstagere over en kold, økologisk Tuborg RÅ, som fortsat er Danmarks mest populære økologiske øl. Derudover sætter vi ekstra skub på den nye Tuborg NUL, fordi det er i Folkemødets ånd at samles i Allinge og hylde demokrati og fællesskab både med og uden alkoholprocenter og engangsplast,” siger Peter Haahr Nielsen, direktør for Carlsberg Danmark.

Mobil opvask
Plastic Change, der arbejder for at skabe mere opmærksomhed om konsekvenserne af det voksende plastaffald, var med til at udvikle Tuborgs vaskbare plastkrus. Plastic Change hylder, at Foreningen Folkemødet nu introducerer de vaskbare krus i ambitionen om et plastfrit Folkemøde.
”Historien om Tuborgs vaskbare krus og den mobile opvaskemaskine er gået verden rundt siden sidste år, og det inspirerer og presser andre til at gå i samme retning. Hvert et engangsplastglas, der erstattes af et standardiseret vaskbart krus, er et skridt i den rigtige retning. Vi har efterspurgt større ambitioner, og værdsætter, at Folkemødet nu gør en indsats for at knække kurven for plastaffald sammen med Tuborg,” siger Louise Lerche-Gredal, direktør i Plastic Change.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Klassisk klaver i Rønne

MUSIK: Pianisten Mads Damlund spiller klavermusik af den  østrigsk-ungarske komponist og klavervirtuos Franz Liszt i Skt. Nicolai Kirke fredag 12. april   Af Lene Dam

Læs mere »