Ø-turisme hitter i 2024

FERIE: Det nye år er skudt godt i gang, og hos Novasol, en af Danmarks førende feriehusudlejere, ser man i øjeblikket tre tydelige ferietendenser. I 2023 steg bookingerne på Bornholm med seks pct.

Bookinger af feriehuse på Bornholm steg med seks pct. i 2003

Det er ingen hemmelighed, at højsæsonen stadig er der, hvor flest danske og udenlandske turister booker sommerhuse i Danmark. I 2023 oplevede Novasol således en stigning på 21 procent i antallet af ankomster sammenlignet med 2019. Noget feriehusudlejeren regner med fortsætter i 2024.

Men ifølge Kenn Rasmussen, vicedirektør for portefølje hos NOVASOL, er det ikke udelukkende antallet af bookinger og længde på ophold, som er interessant, når man kigger ind i, hvad 2024 kommer til at være for et ferieår. Han peger også på tre tendenser, som forventes at præge dansk turisme året igennem.

Ø-turisme hitter
Ifølge Novasol er øer som Bornholm og Rømø populære ø-destinationer. I 2023 steg bookingerne på Bornholm således med seks  procent for danske besøgende, to procent for svenske, og fire procent for tyske besøgende. På Rømø er det de hollandske gæster, der skiller sig ud med en stigning på seks procent, selvom flere danskere (+ tre procent) også ynder at feriere på øen i højere grad end før. En udvikling som Novasol forventer vil fortsætte i 2024.

“De danske øer har en unik charme, og med den kontinuerlige udvikling af både sommerhusudbud og mangfoldigheden af aktiviteter, restauranter og kulturoplevelser i de senere år, tiltrækker øerne flere besøgende. Vi ser en vedvarende udvikling, og derfor forventer vi, at antallet af turister, der booker sommerhuse på de danske øer, vil fortsætte med at stige,” siger Kenn Rasmussen.

Flere efterspørger wellness
Ferie er lig med afslapning, og stadigt flere leder efter følelsen af luksus, når de booker en sommerhusferie. Sidste år oplevede NOVASOL en stigning i efterspørgslen på sommerhuse med wellnessfaciliteter som blandt andet spabade, pools, saunaer og vildmarksbade på 54 procent.

Og i år kan de rapportere, at husejerne nu er begyndt at investere i især udendørs wellnessfaciliteter for at imødekomme efterspørgslen. I Danmark alene kan der for eksempel nu registreres en markant stigning på wellness faciliteter i Novasols sommerhuse på intet mindre end 30 procent mellem 2022 og 2023.

Korte ophold
Ugelange sommerhusophold i højsæsonen er stadig et hit, men stadigt flere booker korte ophold både i og uden for højsæsonen. Det er især ophold på tre-fire dage, der er blevet mere populære, fortæller Novasol, som kan rapportere om en stigning i danske og svenske gæster, der booker tredages ophold på henholdsvis 16 og 10 procent, mens der hos de tyske og hollandske gæster er en stigning på fem procent på bookninger af fire-dages ophold.

Seneste artikler

Fik du læst?

Samtalesalon om ensomhed

ENSOMHED: Frivillig forum Bornholm ønsker at sætte fokus på, hvordan det bornholmske foreningsliv kan være med til at forebygge ensomhed blandt bornholmerne   Frivillig forum

Læs mere »