Ocean Prawns er Årets Virksomhed

Ocean Prawns vinder titlen som Årets Virksomhed på Bornholm 2022 foran Bornholms Mosteri og Pernille Bülow.

Ocean Prawns losser rejer i Harbour Grace, Canada

 

Bornholms Erhvervsservice har i eftermiddags holdt Erhvervstræf på Møbelfabrikken i Nexø, hvor Årets Virksomhed blev kåret. De tre finalister var Bornholms Mosteri, Ocean Prawns og Pernille Bülow, som alle, på hver deres måde, har udmærket sig ved at gør noget ud over det sædvanlige for andre og Bornholm.

Juryen, bestående af Jacob Trøst, borgmester i Bornholms Regionskommune, Linda Kofoed Persson, formand for Erhvervs-, Bolig- og Beskæftigelsesudvalget, Karen Bladt, formand for Business Center Bornholm og direktør i HASLE Refractories A/S samt Katrine Paaby
Joensen, direktør i Erhvervshus Hovedstaden, var sat på en svær opgave, da de skulle udpege en vinder.

Medinvestor i 13 virksomheder

Vinderen blev Ocean Prawns, som er medinvestorer i 13 bornholmske virksomheder, der skaber omkring 250 arbejdspladser på øen. Men deres engagement i Bornholm spænder bredt. I den gamle konservesfabrik i Nexø så de en unik mulighed for små producenter at kunne leje sig ind. De har derfor inddelt i mindre lejemål og har nu 15 lejere. Deres nyeste investeringer er i to større boligprojekter i henholdsvis Rønne og Svaneke.

” Ocean Prawns har på rigtig mange måder formået at gøre en forskel for Bornholm og investeret i udvikling og arbejdspladser. De lægger ikke selv skjul på at deres hjerte brænder for øen, og at de gennem deres virksomhed er parate til at yde en ekstra indsats for at vi kan forblive et attraktivt og levende lokalsamfund”, udtaler Karen Bladt, formand for Business Center Bornholm.

Svær branche

”Ocean Prawns har navigeret i en svær branche i fiskeriet, men har været dygtige forretningsfolk og formået gennem hårdt arbejde at tjene mange penge på verdenshavene. Det er fantastisk at se at de igennem så mange år har valgt at sende nogle af de midler videre ud og sætte gang i erhvervslivet, iværksætteriet og samfundet på Bornholm. Det kan mærkes at de er her og det store engagement de gør”, afslutter Jacob Trøst, borgmester i Bornholms Regionskommune.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Brand i feriehuse i Gudhjem

  Torsdag formiddag fik politiet en melding om brand i tagkonstruktionen på fem sammenhængende ferieboliger på Lille Jernkaasvej i Gudhjem. Branden var opstået i forbindelse

Læs mere »