Ny sport for blinde og handicappede på Bornholm

SPORT: Dansk Blindesamfund Bornholm og Handicap Idrætsforening Bornholm har indgået et samarbejde om forsøg på oprettelse af en ny idræt på øen.

Kim Jacobsen – formand for Dansk Blindesamfund på Bornholm

 

Showdown, som idrætten hedder, er en idræt som primært udøves af personer med nedsat syn, men alle kan i virkeligheden være med, fortæller formanden for Dansk Blindesamfund på Bornholm, Kim Jacobsen.

Spillet kommer nok tættest på airhockey, men i showdown spilles der med en hård plastbold, bat, handsker og mørke briller.

Lige til højrebenet
Kim Jacobsen siger, at samarbejdet mellem de to foreninger, Dansk Blindesamfund og handicap Idrætsforeningen,  ligger lige til højrebenet.

Samarbejdet består i, at Dansk Blindesamfund har lokaler og udstyr, mens Handicap Idrætsforeningen står for den organisatoriske del.

Kom Jacobsen fortsætter: ”Vi ved, der er personer rundt om på øen, som både har nedsat syn og som ville have godt af at få lidt motion og socialt samvær med andre. Men det kunne også være spændende at se, om andre også fandt interessen for spillet”.

Kom og vær med
Kim Jacobsen siger videre: ”Vi er derfor også glade for at kunne slå dørene op hele to gange, hvor man frit kan komme og både se og prøve spillet.”

Torsdag 13. april fra kl. 14 til 17, og onsdag 19. april fra kl. 18.30 til 21.30 vil dørene være åbne og spillet gjort klart i Sagahuset, Sagavej 2 i Rønne, hvor Dansk Blindesamfund har lokaler. Kim Jacobsen slutter af med

”Vi håber og glæder os til, at se rigtig mange interesserede,” slutter Kim Jacobsen.

Seneste artikler

Fik du læst?