Ny spidskandidat for de radikale

KOMMUNLPOLITIK: Søren Brenøe stiller op til spidskandidat for Radikale Venstre Bornholm

Søren Brenøe – ny kandidat

 

Efter at Matilde Lissau i forrige uge valgte at trække sig som spidskandidat for Radikale Venstre Bornholm, er hendes bøn om nye kræfter blevet hørt: Søren Brenøe, en 37-årig økonom fra Rønne, stiller op til spidskandidat for Radikale Venstre Bornholm.

Styr på økonomien
De radikale mener, at økonomien i Bornholms Regionskommune har i øjeblikket kurs mod afgrunden. Partiet siger, at flere eksperter peger på, at regionskommunen er i overhængende fare for at blive sat under administration af Indenrigsministeriet inden for den nærmeste fremtid. For at det ikke skal gå så galt, er der behov for nye kræfter i kommunalbestyrelsen, mener de radikale.

Magre år
“Som bornholmere ser vi ind i en række magre år. Hvis man som kandidat til kommunalbestyrelsen lover bornholmerne guld og grønne skove, stikker man dem blår i øjnene. Der er omvendt behov for at kandidaterne fremlægger troværdige planer for, hvordan der kommer styr på økonomien. For at nå i mål er der både behov for at øge regionskommunens indtægter, og for at reducere udgifterne,” lyder det fra de radikale.

Øge indtægterne
Paretiet fortsætter: “For at få styr på økonomien skal vi, for det første, øge regionskommunens indtægter. Det skal vi gøre ved at øge Bornholms attraktivitet for potentielle, ressourcestærke tilflyttere. Det betyder, at vi skal blive klogere på, hvad de potentielle tilflyttere efterspørger, og hvilke barrierer de oplever for at flytte hertil i dag. Derefter skal vi strække os langt for at opfylde de potentielle tilflytteres ønsker, selv hvis de nuværende bornholmere har andre punkter øverst på ønskelisten.”

Konkret foreslår Søren Brenøe en ny målsætning om at tiltrække 500 ressourcestærke familier til Bornholm frem mod 2030.

Reducere udgifterne 

Søren Brenøe: “For at få styr på økonomien skal vi, for det andet, have en ny tilgang til besparelser i regionskommunen. I de årlige sparekataloger er det typisk de samme personer, der gentager sidste års fravalgte spareforslag i en langtrukken proces, der dræner organisationen for energi og arbejdsglæde,” sigere han og fortsætter:

“Det fører oftest til besparelser efter salamimetoden, det vil sige små nedskæringer over hele linjen. I stedet for at gøre som vi plejer og håbe på nye resultater, skal vi gribe besparelserne an på nye måder. Eksempelvis ved at sætte friske øjne til at kigge på tværs af regionskommunen efter forslag til større besparelser. Det ville give politikerne grundlag for at løse de svære prioriteringsopgaver fremfor at sende dem videre til regionskommunens ledere og medarbejdere.”

En attraktiv ø
Søren Brenøe mener, at kommunen skal også aktivere alle bornholmere ved at bede om input til hvilke opgaver, regionskommunen kan skrue ned for eller holde helt op med at løse. Alle gode idéer skal i spil, så økonomien kan rettes op med mindst mulig indvirkning på servicen over for borgerne. Med ovenstående initiativer kan Bornholm undgå den økonomiske afgrund og skabe en mere attraktiv ø for både nuværende og kommende bornholmere, mener han.

 Søren Brenøe er 37 år og bor i Rønne. Han er uddannet økonom og Arbejder ved Bornholms Regionskommune og har tidligere arbejdet ved konsulenthuset Copenhagen Economics samt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Han danner par med Rikke og sammen har de datteren Esther.

 

Seneste artikler

Fik du læst?