Ny asfalt skal give bedre passage på Øresundsbroen

TRAFIK: Vejbanerne gennem Øresundsbroens betalingsanlæg bliver endnu bedre. I disse uger lægges ny asfalt i begge retninger gennem betalingsanlægget.

Der lægges ny asfalt på Øresundsbroen

 

Arbejdet med asfalteringen vil påvirke trafikken så lidt som muligt og tager hensyn til pendlingstidspunkter.

“Den nye asfalt vil gøre det mere behageligt at passere betalingsanlægget. Vedligeholdelsesarbejdet udføres mellem kl. 09.00 og 15.00 for at undgå at påvirke kunderne på broen i myldretiden,”siger Håkan Kiendl, chef for betalingsanlægget på Øresundsbron, som broen hedder officielt, og tilføjer, at arbejdet også udføres delvist i den danske efterårsferie for at påvirke pendlerne så lidt som muligt.

Betalingsanlægget åbent
Som udgangspunkt vil fire ud af ni baner være åbne i retning mod Danmark fra kl. 09.00-18.00, og i retning mod Sverige vil antallet af åbne baner være reduceret fra kl. 06.00-15.00.

Pendler- og lastbilbaner forbliver altså åbne, men med færre tilgængelige baner. Den resterende tid er der normalt flow i betalingsanlægget, med undtagelse af nogle få døgn, hvor banerne for tung trafik hærdes.

Øresundsbroen lægger altid stor vægt på sikkerhed og prioriterer derfor, at asfalteringen gennemføres inden vinteren. I alt vil der blive lagt 38.000 kvadratmeter asfalt, svarende til cirka syv fodboldbaner, i betalingsanlægget.

Asfaltarbejde fremskyndet
Vedligeholdelsesarbejdet var oprindeligt planlagt til 2026, men gennem en tæt dialog med kunderne er der konstateret et ønske om at forbedre vejen hurtigere. Det er blevet hørt og arbejdet er fremskyndet til efteråret 2023.

“Vi har for nylig inspiceret asfalten og konstaterer, at den er i dårligere stand end ønsket. Derfor fremskynder vi asfalteringen for at give vores kunder en fortsat sikker og problemfri passage,” siger Håkan Kiendl.

Seneste artikler

Fik du læst?