Nu skrider arbejdet med kæmpefærgen frem

Arbejdet med Bornholmslinjens nye, kæmpestore hurtigfærge på Fillippinerne skrider frem. Færgen, med plads til over 1.600 passagerer forventes tages i brug mellem Rønne og Ystad til næste forår

Så er der kommet logo på den nye færge, Express 5, der er ved at blive bygget på Fillippinerne.

 

Bornholmslinjen/Molslinjen har fremover nu konstant folk på værftet i Filippinerne ved Express 5’s side. Færgen er ved at blive bygget på et værft på Fillippinerne.

En af de ansatte dem har netop sendt ovenstående billede hjem, hvor færgens tilhørsforhold til Bornholm nu er blevet meget tydelig..

Forsinket levering

Byggeriet går fortsat efter planen, meddeles det. Flærgen skulle oprindelig have været færdig nu, men er undervejs blevet forsinket på grund af Corona-pandemien. Nu skulle den ifølge planen være på Bornholm mod slutningen af året og indsættes på ruten mellem Rønne og Ystad til næste forår.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Verdens største hurtigfærge – sættes ind på Rønne-Ystad

 

Færgen vil få plads til over 1.600 passagerer og 450 biler. Alle delene til skibet bliver til sidst samlet på det filippinske Austal-værft, hvor hurtigfærgen skal bygges færdig og herefter testes. De dele, der tilsammen skal blive til verdens største hurtigfærge, Express 5, bliver fabrikeret på Austals værfter i henholdsvis Cebu på Filippinerne og i Vung Tau, Vietnam.

 

Seneste artikler

Fik du læst?