Nu skal der være musik i den gamle lade i Østermarie

Frivillige med kreative ideer kan løfte et helt lokalsamfund. Derfor støtter Realdania nu 17 nye ildsjæleprojekter med 12 millioner kroner gennem kampagnen Underværker. Et af projekterne ligger i Østermarie, hvor der skal skabes et musikalsk multiværksted i en gammel landbrugsbygning.  

Så har vi Balladen – i Østermarie

Det Bornholmske Musikfællesskab “Østersø Sonics” har netop fået 800.000 kr i støtte fra Reladanias ildsjælekampagne, Underværker. Pengene skal bruges til at omdanne en gammel lade på Kjøllergaard i Østermarie til en ny eventsal med øvelokale, scene, undervisningsfaciliteter, multiværksted og workshop-space. Det nye sted bliver kaldt “Balladen”, og ambitionen er at skabe et musikalsk multiværksted på Bornholm i de tomme landbrugsbygninger.

Dermed skriver projektet sig ind i den gode tendens, der er i mange af Underværker-projekterne. Her formår ildsjælene i høj grad, at genbruge og nytænke bygninger, der er blevet overflødige.

 Lokalområdet får et løft

”Ildsjæle er eksperter i at fylde forladte bygninger med fællesskab – og særligt i små samfund på landet kan Underværker gøre en forskel og være med til at give lokalområdet et løft. Jeg glæder mig til at se nye ildsjæleprojekter sætte blus på fællesskabet over hele Danmark,” siger Laura Bjerre Munch, projektchef i Realdania.

I alt har 129 projekter søgt om støtte i denne ansøgningsrunde. 17 er udvalgt til at modtage støtte, herunder projektet på Bornholm.

Seneste artikler

Fik du læst?