“Nede i Europa – har de fået en fiks idé…”

Disse linjer skrives i et lånt kontor i EU Kommisionens lokaliteter i Avenue de Tervueren i Bruxelles. Undertegnede er sammen med en gruppe andre lokaljournalister fra alle EU-lande inviteret til EU-hovedkvarteret i Bruxelles med henblik på besøg i Europa Parlamentet, Europa Kommisionen og Europa Rådet.

Vi snupper hele striben…

Her er møder med politikere og embedsmænd fra samtlige 27 EU-lande. Chefen for parlamentets pressekontor er brite – mon ikke han sidder på lånt tid? Ikke sjovt for ham, der har boet og arbejdet i Bruxelles i 30 år – nu er det sikkert slut på grund af de dumme briters farvel til EU.

Synes jeg. De har måske en anden mening.

Det havde jeg selv –  engang. For jeg skal være ærlig og tilstå, at jeg var modstander af EF, som det hed dengang, da Danmark stemte sig ind i 1972.

Jeg dansede og sang med på Skousens og Ingemanns populære ørehænger, bl. a. med teksten “…nede i Europa, nede i Europa, der har de fået en fiks ide’…”

Godt nummer, der rigtigt fik fat i alle os unge. Jeg kan huske, der rendte en ung konservativ rundt i skolegården med et skilt, hvor det stod “JA til EF”, og det var jo egentligt uretfærdigt, at vi morede os over ham – for han havde jo ret.

Mener jeg i dag.

For uden at blande for meget politik ind i det her, så går jeg i dag ind for et tæt samarbejde med de andre lande i Europa. Og jeg vil tilføje, at jeg har rigtig mange meningsfæller rundt omkring i lande i Europa – og mange danske her i Danmark, jeg er totalt uenige med.

Ja, der er mange problemer i EU – og ja, der er meget bureaukrati. Det kan jeg tale med om efter nogle dages ophold her.

Og ja, det er skingrende sindssygt, at det hele skal pakkes ned og flyttesfra Bruxelles til Strassbourg 12 gange om året på grund af en dum fransk selvfølelse. Det koster næsten en mia. kroner at holde gang i dette tåbelige flyttecirkus, der ikke kan standses, fordi franskmændene har vetoret på det punkt.

Som om de ikke har nok at tænke på dernede med al det pensionsvrøvl…

Man må håbe, at det voksende antal medlemmer af EU-parlamentet, der arbejdet for at beholde samlingen på eet sted, en dag vil lykkes med deres forehavende.

Til gengæld er der rigtig mange andre fordele ved EU – spørg bare de dumme briter, der for en stor dels vedkommende bitterligt har fortrudt deres ja til Brexit.

Og spørg nogle erhvervsdrivende i Danmark, bl. a. på Bornholm, der har fået hjælp og støtte af EU til at etablere og drive virksomheder via EU’s regionale fonde.

Der er fordele og ulemper ved EU – ja! Men flest fordele. Synes jeg.

Også ved at holde møderne i een by, hvor Bruxelles med dens centrale placering i EU synes at være det rette valg.

Og Belgien er natuligvis heller ikke ked af at have hele EU-apparatet med dets mange tusinde medarbejdere og folkevalgte til at holde til i byen.

Rigtig mange mennesker lever af EU hernede, bl. a. taxichaufførerne, der må have nogle af de bedste forhold at arbejde under i Europa.

Det er ikke nemt at få en taxi hernede, skulle jeg hilse og sige. F.eks. i morges, hvor en bestilt taxi fra mit hotel til EU-kommisionen slet ikke mødte frem.

Det medførte en rask spadseretur på 40 min gennem morgenmylderet i Bruxelles, hvilke, indrømmet,  gav en frisk start på dagen.

Den taxachauffør ville jeg godt have vekslet et alvorsord med…

God weekend… 

 

Seneste artikler

Fik du læst?