“Mustafas kiosk” til glade teaterbørn

Hvordan får man bugseret 125 livlige unger ind og se en teaterforestilling i Rønne Theater i coronatider? Og får dem sikkert ud igen? Det kan du læse her.

Teaterforestillingen Mustafes kiosk oser af humor og Jakob Martin Strids særlige galskab. Ungerne elsker det. (Foto: Natacha Rydvald.)

 

Det kunne godt lyde som et hjemmestrikket mareridt med de mange børn i teatret, men med klare retningslinjer fra Kulturministeriet og en smule flokdisciplin, er Bornholms Teaters koordinator på børneteaterområdet klar til at håndtere situationen. Hvilket nok ikke er så ringe, når man står ved starten af en sæson, hvor godt 2520 bornholmske børn er tilmeldt børneteaterordningen, som administreres af Bornholms Teater.
Ordningen er et tilbud til samtlige børneinstitutioner og skoler på Bornholm, og denne sæson byder på seks forskellige forestillinger, hvilket er lidt færre end sædvanligt, da corona-udbruddet dels har betydet, at den årlige Aprilfestival, som tjener som salgsmesse, blev aflyst, og dels har lagt en dyne af usikkerhed ned over hele kulturverdenen.

Sæsonens første forestilling er Jakob Martin Strid-fortællingen “Mustafas Kiosk”, som Teater Fantast har omsat til scenen. Den handler i bund og grund om tre venner, der finder på at lege kiosk, og er godt krydret med humor, musik og det særlige Stridske vanvid, som går rent ind hos det unge publikum. Alene den forestilling har tiltrukket over 600 børn fra hele øen, og den spiller i tre dage på Rønne Theater, 5., 6. og 7. oktober, men er altså kun for skoler, der allerede har tilmeldt sig.

Er blevet klogere

Bornholms Teaters koordinator på området, Kim Caspersen, siger:

”Da vi lagde programmet tilbage i maj, troede jeg – lidt naivt måske – at der ville være ro på corona-fronten nu, og at vi ville kunne afvikle forestillingerne som vi plejer. Sådan gik det så ikke. Virussen er stadig aktiv, og det betyder, at vi afvikler forestillingerne efter de retningslinjer, som Kulturministeriet har udstedt. Hvilket bl.a. vil sige, at der skal være mindst  2 m² gulvareal per deltager, samt at publikum skal holdes opdelt i de grupper, de normalt tilhører – i vores tilfælde betyder det skoleklasser eller “stuer” på børneinstitutionerne. Og så skal der være min. en meters distance mellem grupperne. Det lyder besværligt, men vores erfaringer fra de første par forestillinger er, at det faktisk mest er et spørgsmål om organisering, kommunikation og lidt flok-disciplin, så det har gjort os fortrøstningsfulde i forhold til resten af sæsonen. Vi har desuden masser af håndsprit, så det skal nok gå.”

Børneteaterordningen fungerer ved at statens tilskudsordning, der dækker 50 pct.  af forestillingens pris, og de tilmeldte institutioner betaler en billetpris på 65,- kr. per barn, der deltager.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?