Musik og Teaterrådet : Drop nye regler om musik i år

UDENDØRS MUSIK: : Musik- og Teaterrådet anerkender, at det kan være hensigtsmæssigt at arbejde med, hvordan udendørs musikarrangementer afvikles. Men rådet opfordre kraftigt til, at Bornholms Regionskommune ikke foretager forhastede beslutninger.

Hvor meget udendørs musik skal der være på Bornholm? (Foto: Torben Ager)

 

Nye regler om udendørs musik på Bornholm har for alvor sat sindene i kog. Nu reagerer Musik og Teaterrådet med en kraftig opfordring: Lav ikke om på reglerne i år – det er for sent, nu hvor alle aftaler er indgået, hedder det bl. a. fra formand Bjarne Hartung Kirkegaard, medlem af kommunalbestyrelsen og  og næstformand Mie Hjort, der er administrator af Svanekegaarden,.

I stedet bør der indledes en konstruktiv dialog med arrangører af udendørs musikarrangementer, mener de to.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Mie Hjort (Foto: Finn Edvard)

 

Bjarne Hartung Kirkegård (Foto: Torben Ager)

 

Samtidig opfordrer Musik- og Teaterrådet til, at alle planer om at ændre gældende regler i 2023 tages af bordet. Musikarrangørerne har allerede lavet aftaler om dette års sæson – så derfor kan ændringer først komme på tale fra sommeren 2024.

Afværge en krise
“Det handler om at afstemme forventninger – og Musik- og Teaterrådet opfordrer netop til, at tiden frem til 1. januar 2024 bruges på at finde frem til de bedste løsninger for alle parter ved konstruktiv dialog. Både musikarrangører, myndigheder, borgere og politikere. Her og nu handler det om at afværge en krise – ved at sætte alle planer om restriktioner i bero i indeværende år. Timingen duer slet ikke,” siger formand og næstformand for Musik og Teaterrådet.

 

Seneste artikler

Fik du læst?