Mille sælger is på havnen

Stor lokal opbakning til Nordlandets Bagel- og Isbar.

LÆKKERIER: ”God betjening, fine omgivelser, lækker mad…”

”Helt fantastisk. Kan klart anbefale den glutenfri sandwich med laks. Tak for dejlig mad!”

”Tusind tak for lækker bobbelvaffel… den var helt FANTASTISK…”

Mille Granlyst – populær isbar på havnen i Allinge (Foto: Torben Ager)

Roserne står i kø, når kunderne skal fortæller om deres besøg i Nordlandets bagel- og isbar, hvor Mille Granlyst står klar til at servere lækre is, bagels, sandwich eller vafler, som folk elsker at guffe i sig, mens de hygger i den hyggelige havn i Allinge.

I næste måned skulle der oprindeligt have været summende af liv i Allinge Havn, der er centrum for folkemødet, men i år bliver der mere ro på havnen, for som alle ved er folkemødet aflyst.

Åbnede sidste år
Og det var netop lige før folkemødet sidste år, at Mille åbnede sin isbar på havnen, og bedre valgt kunne tidspunktet ikke være. Så travlt får hun nok ikke i år.

Men Mille er ikke fra Nexø for ingenting, og hun skal nok få sin isbar til at løbe rundt – folkemøde eller ej.

“Jeg er taknemmelig over den opbakning fra de lokale, som jeg har fået”, siger hun til Bornholmnyt.dk.

Vi træffer Mille en stille Corona-eftermiddag på havnen, men vi må alligevel trække os lidt tilbage og ut af kiosken til fordel for tre is-hungrende kunder, mens vi taler med Mille.

Den ene bestiller en “Bubble Waffle” – husets specialitet: En nybagt og velduftende vaffel, der placeres i et bæger og fyldes op med softice. Ja, den er svær at sige nej til…

Lækre sandwich
Men Mille byder også på bagels, det velsmagende og ringformede bagværk, der f. eks. kan skæres over og spises som en sandwich med diverse fyld som varmføget laksesalat eller noget vegansk, der bl.a. består af hjemmelavet avacadofyld. Og her er også de populære sandwich uden tilsat gluten f.eks. lavet med kylling, salat og ostecreme, pesto og tomat. Bon appetit!

Og så er der ellers varm kaffe og cacao og alle is-specialiteterne.

Ikke noget at sige til, at mange kigger indenfor hos Mille, der som nævnt oprindelig er fra Nexø, men som har boet i Allinge siden 2002. Hun arbejdede tidligere som social- og sundhedsmedarbejder indenfor psykiatrien, men nu tryller hun i sin isbar, der i disse uger holder åbent fra torsdag til søndag fra kl. 11 til 17.

“Jeg tager det som det kommer, men håber naturligvis snart at se lidt flere folk her i Allinge. Vi håber jo allesammen, at der snart kommer gang i det hele igen”, slutter Mille Granlyst, der sædvanligvis holder sin isbar åbent fra påske til efterårsferien.

Seneste artikler

Fik du læst?