Mesterkokke kommer til Bornholm

GASTRONOMI: Fra juni til november ledsager mesterkokkene Jan Hurtigkarl, Hans Beck Thomsen og Erwin Lauterbach hinanden i køkkenet, når de inviterer til en perlerække af middage  – bl. a. i Hutigkarls private hjem Listed.

Jan Hurtigkarl, Erwin Lauterbach og Hans Beck Thomsen holder middage sammen

 

Tre gamle venner og stjernekokke tager over sommer og efterår på en gastronomisk rejse mellem Bornholm i øst, Henne Strand i vest og København – og alle gastronomisk interesserede  er inviteret med på rejsen.

Jan Hurtigkarl, Hans Beck Thomsen og Erwin Lauterbach inviterer til en smagsoplevelse, der samler årstidens og egnens råvarer, lokale producenter og 40 års erfaringer med haute cuisine såvel som enkel og uprætentiøs dansk mad.

I hver deres hjemstavn tager de gastronomiske venner opgaven som køkkenchef og værtskabet på sig, mens de får selskab af de to øvrige kompagnoner bag gryderne. Hver køkkenchef præsenterer en seks-retters menu med appetizers og drikke, der vil variere i takt med årstiden, landskabet og omgivelserne. Menuerne tager afsæt i årstidens og egnens råvarer, og vil afspejle den fælles passion for lokale råvarer og grøntsager. Kort sagt: en hyldest til den gode smag og det gode venskab.

 Hjemme hos Hurtigkarl
Jan Hurtigkarl åbner sommeren med det første værtskab, under Folkemødet på Bornholm, når han inviterer på en uformel og afslappet langbordsmiddag til 12 personer i sit private hjem. Her kan gæsterne glæde sig til en middag med frilandsgrøntsager fra marken ved Allinge, skovsvampe fra Almindingen, lam fra Hammershus, oste fra Lykkelund Gedemejeri og urter sanket i landskabet.

Ved vestkysten
I september fortsætter karavanen til vestkysten ved Henne Strand, hvor Hans Beck Thomsen tager værtskabet. I hjemstavnen, hvor han har drevet to toprestauranter, forvandler han det lokale vandrehjem til en restaurant, der skal huse samme velsmag som fordums tid. Hos Inge og Jens Peter fra Lundehaven høstes økologiske rødder, krydderurter og blomster, sankeren Karen samler vilde urter og svampe, mens dagens fisk hentes ved fiskerbådene og lammet fra Nymindegab.

Hotel Østerport
I november vender Erwin Lauterbach tilbage til Hotel Østerport i København, hvor han for alvor slog sit navn fast. Erwin slutter værtskabet med en menu baseret på efterårets afgrøder. I bedste Saison-stil serverer han alt fra kål, rodfrugter og skovsvampe til æbler, pærer, bær og havtorn.

Arrangementet hos Jan Hurtigkarl i Listed er I dagene fra 14. til 17. juni. Der er billetter på Madbillet.dk.

 

Seneste artikler

Fik du læst?