Mere stabil sejlads på Express 1

Express 1’s t-foil er nu testet og meldt klar til brug. Det skulle medføre en mere stabil sejlads – og færre tilfælde af søsyge. 

Sidste test blev foretaget på Express 1 i lørdags. (Foto: Torben Ager)

 

Sidste test af Express 1 med t-foil-stabilisator  blev foretaget på den første tur lørdag morgen, hvor t-foil trods det fine sejlvejr blev sat ned på turen.Rækken af test har været foretaget sammen med den engelske udsending fra Naiad Dynamics, som har leveret den meget omtalte t-foil til Bornholmslinjen.

T-foil stabilisatoren – som en stor vinge.

 

Med t-foilen meldt aktiv begynder den rigtige række af test, hvor Bornholmslinjens kaptajner skal lære den nye del af skibet at kende. T-foil kan få betydning for valg af rute mellem Rønne og Ystad, når vejret er på en bestemt måde, og en spændende proces for besætningerne begynder nu.

Den monterede T-foil er resultatet af, at rejsende på Rønne-Ystad meldte om stigende tilfælde af søsyge, da Molslinjen overtog ruten i september 2018 og indsatte en ny type katamaran, oplyser bladet Søfart.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Kirkeklokker og kanoner

Lørdag aften genlød Musikhuzet af kirkeklokker og kanoner. Det var bandet Almost AC/DC’s éntre på scenen, og så var der ellers dømt hard rock i Rønne.  

Læs mere »