Meget mere end et byggemarked

Det store XL-Byg i Allinge er ikke bare øens store byggemarked – det er også et serviceværksted, hvor du kan få efterset og repareret din græsslåmaskine, boremaskine eller andet værktøj. Et mødested for alle – også dem, der endnu ikke kan lide at gøre det selv…

 

”Der var engang…”

Sådan begynder mange eventyr, og historien om XL Byg i Allinge er faktisk et ægte eventyr. Historien kan minde om flere af den gamle digters fortællinger: Om ”Klods-Hans”, der fik prinsessen og det halve kongerige – eller måske om ”Den grimme Ælling”.

Bornholmnyt.dk har tidligere fortalt historien om den unge mand fra Østerlars, Stefan Thunberg, der som 34-årig i 2010 til sin store overraskelse fik tilbudt, ikke det halve kongerige – men at overtage det store Allinge Byggemarked & Trælasthandel. Han var faktisk kun begyndt at arbejde i ”trælasten”, fordi han ville spare op til sit eget autoværksted hjemme i Østerlars. Men arbejdet med træ begyndt at interessere ham, og de daværende ejere mente, at den unge Stefan var den helt rigtige til at føre virksomheden videre.

Det mente bankerne ikke.

Men så var det, at eventyret begyndte: En ny bank kom til øen, den hedder Sydbank i dag, og den er naturligvis stadig Stefans bank. Og den sagde god for Stefan, der kunne overtage hele byggemarkedet i 2011.

Lars Sonne er klar i serviceværkstedet. (Fotos: Torben Ager)

 

Og den tror stadig på Stefan, men nu er der måske også mere at have det i: Virksomhedens personale er vokset til det tredobbelte – og øens befolkning har virkelig bakket op om Stefan og hans byggemarked – det eneste, der er lokalt ejet på øen.

Kunderne er glade for at handle i XL Byg – både i Allinge og i Rønne. De to træ- og byggemarkeder har jo også alt, hvad der kan forlanges. Skal vi remse op: Grus, skærv, cement, isenkram, maling og VVS, , hegn og stolper, opvaskemaskiner, grill, legehuse, flag og flagstænger, drivhuse, gødning, boremaskiner – ja, alt. Og dette var bare for at nævne noget…

Kæmpeudvalg af maling i XL Byg.

 

”Lillebror” i Rønne

Den store og moderne trælast, der i øvrigt også har fået en ”lillebror” i Rønne (rygtet siger, at en tredje butik er på vej) startede for 100 år siden – men som et teglværk.

Dengang var der ikke stress og jag på øen. Folk kom forbi teglværket og fik en sludder med andre øboere, der havde et ærinde der.

Og sådan er det på mange måder også i byggemarkedet i dag. For stedet er andet og mere end et byggemarked.

Skal du have nyt badeværelse i år?

 

Velkommen på serviceværkstedet

På serviceværkstedet er det f.eks. Lars Sonne, der styrer slagets gang. Han er et kendt ansigt af alle gør-det-selv folk og håndværkere på øen. For ligesom banken stoler på chefen – så stoler kunderne på Lars.

Han huserer på serviceværkstedet, hvor du kan få repareret din græsslåmaskine, boremaskine eller andet værktøj, der trænger til et eftersyn.

For der er rigtig mange, der ikke er de ægte gør-det-selv typer, men som kan foretage mindre reparationer i hjemmet, forbedringer – eller måske bare slå græsset?

De har her et sted, hvor de kan komme og få repareret eller på anden måde fixet deres værktøj.

Få serviceret din plæneklipper hos XL Byg.

 

Mød din nabo

Og det er hyggeligt at gå rundt i byggemarkedet med dets enorme udvalg. Ikke så sjældent løber man på en genbo eller en bekendt – og så er der altid et hjælpsomt personale, der er klar til at rådgive om både det ene og det andet.

Hvilken maling skal jeg bruge? Hvilken boremaskine er god til mig? Kan jeg selv sætte nye køkkenskabe op?

Stefan Thunberg – indehaver af XL Byg.

 

Bestil dine varer fra lænestolen

Spørgsmålene er mange, men de skal stilles på byggemarkedet i Allinge eller Rønne, for der er man sikkert på at få de rigtige svar. Og XL Byg har formentlig alt, hvad du skal bruge:

”Har vi det ikke, så skaffer vi det”, lyder det fra Stefan, der i øvrigt understreger, at byggemarkedets webshop går bedre og bedre:

Der er stadig mange, der handler i butikkerne, det kan være så hyggeligt, men flere og flere benytter også webshoppen:

”Der er mange, der har fundet ud af, at det er en god idé at sidde hjemme i stuen og bestille grillen. Man sidder i ro og mag og gør sin bestilling. Og næste dag er grillen – eller to sække cement, leveret kvit og frit på bopælen”, siger Stefan Thunberg, der dermed næsten har gjort sine byggemarkeder mobile.

”For der er mange, der hellere vil sidde hjemme og bestille varerne – end at være i en travlt butik lørdag formiddag, og det forstår jeg godt, der er jo også den gratis levering”, siger Stefan Thunberg.

Tag en tur rundt i XL Byg – der er meget at kigge på.

 

Mange gode tilbud

Man begynder med at shoppe i webshoppen ved at gå ind på xl-byg.dk/allinge. Så bliver man præsenteret for firmaets flotte hjemmeside med det store udvalg af varer. Her er også tilbud om XL Pro-kortet, der giver et væld af fordele, tilbud om nyhedsbreve, mødebookings, udlejning og meget mere.

Her er også mulighed for at få et gratis tilbud, hvis man skal have materialer til en ny carport, vinduer e.l.

XL Byg i Allinge.

 

Kom og få en snak

Ja, hjemmesiden kan faktisk klare det meste på forhånd, men man kan jo også bruge den gode, gamle facon: Møde op i byggemarkedet i Allinge eller i Rønne og få en god fagsnak. Ligesom i de gode gamle dage.

Og vist er det rigtigt, at der var teglværk på stedet for 100 år siden.  Men i 1971 blev det til først et lille byggemarked- og senere et stort.

Det vil sige, at stedet kan fejre 50 års jubilæum som byggemarked til næste år, hvor Stefan samtidigt kan fejre 10 års jubilæum som virksomhedsejer.

Og det i et år, hvor man roligt kan sige, at det aldrig er gået bedre for XL Byg. Støttet og bakket op af bornholmere.

Også dem, der ikke kan ”gøre-det-selv”…

BESØG HJEMMESIDE

Seneste artikler

Fik du læst?