Med i slutspurten om Verdensmålspris

Medarbejdere fra Bornholms Hospital er med i opløbet til Region Hovedstaden Verdensmålsprisen af tre nominerede initiativer til prisen – initiativer, der handler om affaldssortering, minimering af spild og en genbrugsportal.​

Teamet i indkøbsafdelingen på Bornholms Hospital. Fra venstre: Lene Neumann Andersen, Søren Storbank Bysted, Carsten Larsen, Martin Normann Green og Pia Tindø.​​

 

”Vi må kunne gøre indkøbene smartere, så vi kan minimere udgifterne”.

Med det mål mødtes indkøbsafdelingen på Bornholms Hospital sidste år for at få ryddet op og skabt overblik på lageret. Det blev hurtigt tydeligt, at mange varer endte med at blive kasseret, fordi de enten var udgået eller havde overskredet udløbsdatoen.

Teamet satte derfor kraftig fokus på at minimere spild på hospitalet. Indkøbschef Pia Tindø, der sammen med sit team er blevet nomineret til Verdensmålsprisen fortæller:

Vellykket proces

“Vi er et lille hospital, så vi så en mulighed for at blive bedre til at dele og omfordele vores varer. Derfor centraliserede vi indkøbene, så hvert afsnit ikke længere selv skulle stå for indkøb”.

“Det har været en vellykket proces som er lykkedes, fordi vi har arbejdet i tæt dialog med alle afdelingerne. Der er selvfølgelig stadig plads til forbedringer, men nomineringen til Verdensmålsprisen giver os ekstra energi og blod på tanden til at arbejde videre med reducering af spild og ensretning af hospitalets varesortiment”, fortsætter Pia Tindø.

Udover den grønne gevinst, hvor spildet er blevet minimeret, har omlægningen givet en økonomisk besparelse på cirka fem pct. – på trods af de betydelige prisstigninger  i 2022.

Tre nominerede

Hvert år uddeler Region Hovedstaden Verdensmålsprisen til en person eller afdeling, som har bidraget ekstraordinært til bæredygtig omstilling på regionens hospitaler, virksomheder eller centre. De tre nominerede initiativer er nu fundet.

Det har været en svær opgave at vælge mellem de mange spændende initiativer, som er kommet ind, fortæller koncerndirektør Anne Skriver Andersen.

”Det er fantastisk at se de mange spændende initiativer som dedikerede kolleger i hele regionen engagerer sig i. Det har været svært at udvælge de tre nominerede, og det gør mig stolt, at så mange kolleger lægger tid og sjæl i den grønne omstilling. Alle initiativer – store som små – hjælper med at gøre vores region endnu grønnere.”

Sygeplejerskerne Cecilie Høyer Stensnæs og Lotte Juul Bredahl fra afdeling for hjerne- og nervesygdomme på Rigshospitalet samt Team Genbrug og Donation i Center for ejendomme og koncernindkøb er to andre nominerede til prisen.

Seneste artikler

Fik du læst?