Lokalforening søger indsamlere

Kræftens Bekæmpelse på Bornholm søger indsamlere til den store indsamling søndag 16. april

Kræftens Bekæmpelse på Bornholm søger indsamlere

 

Antallet af danskere, der lever med eller efter kræft, er steget med 41 pct. siden 2012. Søndag 16. april holder Kræftens Bekæmpelse sin årlige Landsindsamling, hvor du kan være med til at gøre en forskel.

Sådan lyder opfordringen fra Marianne og Søren Haase, der er områdeledere fir Kræftens Bekæmpelses indsamling på Bornholm.

De penge, der kommer ind ved Landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forebyggelse, til forskning og til at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende.

Overskuddet fordeles med 61 pct. til forskning, 18 pct. til patientstøtte, 18 pct. til forebyggelse og 3 pct. til administration.

Højere levealder, bedre behandling og tidligere opsporing betyder, at flere lever med eller efter en kræftdiagnose end tidligere. I 2021 var det 374.286 mennesker i Danmark, viser Sundhedsdatastyrelsens rapport ‘Nye kræfttilfælde i Danmark 2021’, som bygger på tal fra Cancerregistret.

“Vi kan og skal gøre mere”
Men når antallet af tidligere og nuværende kræftpatienter stiger, bliver der samtidig flere, der oplever generende senfølger efter sygdommen. Og dem skal vi stå klar til at hjælpe, siger Marianne og Søren Haase.

Knap 60 pct. af alle kræftpatienterne oplever problemer som smerter, træthed eller depression. Og blandt dem, der oplever senfølger, har ca. 35 pct. ikke fået den hjælp, de havde behov for. Der er derfor stadig brug for mere forskning i, hvordan man kan mindske og afhjælpe senfølger, forklarer Marianne Haase.

Afhængige af private
Kun tre pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Resten af indtægterne er afhængige af dig og andre, der vælger at støtte sagen, og som samtidig er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.

“Vær med til at gøre en forskel, støt Kræftens Bekæmpelses landsindsamling, meld dig som indsamler søndag 16. april på tlf. 35 25 75 04 eller på www.indsamling.dk og vær med til at støtte forskningen i kræft, slutter Marianne og Søren Haase.

Seneste artikler

Fik du læst?

Bornholm rydder op

Turister forventer ren natur på Bornholm. Og Sol og Strand er med i den årlige affaldsindsamling i den kommunende uge “Ren natur og rene strande er

Læs mere »