Landbruget på Bornholm byder indenfor på søndag

Søndag 19. september er der Åbent Landbrug, og tre bornholmske landmænd slår dørene op til mere viden om bl.a. hvede, byg, svinebesætning  og mælkeproduktion. Og selvfølgelig også bydes også på et vaskeægte pløjestævne…

Lundegård ved Svaneke – slagtegrise, byg og hvede  – og meget mere.

 

Samme dag som der er Åbent Landbrug søndag 19. september holdes også pløjestævne for veterantraktorer, så der er rigtig god mulighed for underholdning på søndag.

(Fortsættes under billedet)

Mælkeproducent Simon Holm fra Borndal

 

Og det bliver et lidt anderledes Åbent Landbrug i år. Tre landmænd slår stalddørene op og inviterer indenfor, og der er mulighed for at komme på rundvisning i mindre grupper hos en griseproducent eller komme til åbent hus hos en mælkeproducent, hvor man selv kan gå rundt på gården.

Book tid på forhånd

Besøget skal i år bookes på forhånd på https://booking.aabentlandbrug.dk/, hvor man vælger tid og sted. Booking kan ske frem til dagen. Vælger man rundvisning hos en griseproducent, er der to muligheder:

På Kirkelunde ved Nyker tager Tommy Westh Pedersen imod. Tommy har en produktion med søer og smågrise. Derudover dyrker Tommy knap 140 hektar med hvede, byg og raps.

(Fortsættes under billedet)

Tommy Westh Pedersen i raspmarken

 

På Lundegård ved Svaneke byder Jens Brandt indenfor i stalden. Jens har produktion af slagtegrise og dyrker knap 70 hektar med frøgræs, sneglebælg, raps, byg og hvede. Derudover er Jens med i Food Bornholm, en sammenslutning af landmænd, der producerer proteinafgrøder som kikærter og linser.

Tidspunktet for rundvisninger, man kan booke, ligger inden for intervallerne kl. 10-11.30, kl. 11.30-13.00, kl. 13.00-14.30 og kl. 14.30-15.00.

Mælkeproduktion

Man kan også vælge at komme til åbent hus på Borndal på Sdr. Lyngvej, hvor Simon Holm har mælkeproduktion. På Borndal er der malkekvæg og kalve. Derudover dyrker Simon ca. 460 hektar med majs, græs, hvede og byg. På Borndal kan der bookes besøg enten formiddag (kl. 10-13) eller eftermiddag (kl. 13-16).

(Fortsættes under billedet)

Jens Brandt og medarbejder ved svinebesætningen i stalden på Lundegård ved Svaneke

 

Man kan komme indenfor i kalvestalden og kostalden, og udendørs er der udstilling med maskiner og plancher, der tager dig med gennem majsdyrkningen fra klargøring til høst. I løbet af dagen vil der tilmed være mulighed for at se, hvordan majsen bliver høstet, da majssnitteren startes ca. kl. 11 og kl. 13.

Pløjestævne

Hvis du har valgt at tage til Åbent hus på Borndal har du også mulighed for at opleve pløjestævne. Det er den bornholmske afdeling af Dansk Veterantraktorklub, der står bag pløjestævnet, hvor der er dømt hygge på ægte Morten Korch-manér! Det kan opleves ved Borndal, på modsat side af Sdr. Lyngvej, fra kl. 10 til ca. 14.30.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

21-årig anholdt efter uro

Lørdag nat kl. 02.00 i Rønne optrådte en 21-årig mand provokerende over for politipatruljen og råbte diverse skældsord, hvorfor manden blev bortvist fra stedet. Senere

Læs mere »