Kunst: Næste søndag findes vinderen

Søndag 23. oktober afsluttes Bornholm Craft Weeks for i år, og det sker med en offentliggørelse af vinderen af Craft Weeks Object 2023 på Bornholms Center for Kunsthåndværk på Grønbechs Gård.

Objekterne har været udstillet på Bornholms Center for Kunsthåndværk på Grønbechs Gård, hvor publikum har kunnet stemme i hele udstillingsperioden

 

Konkurrencen om Craft Weeks Object 2023 er et af de nye initiativer under Bornholm Craft Weeks i år. Ophavskvinderne bag initiativet er de lokale kunsthåndværkere Sarah Oakman og Christina Schou Christensen som har inviteret alle professionelle kunsthåndværkere på Bornholm til at deltage.

Formålet med konkurrencen er at lave Craft Weeks Object 2023 som bliver den første i rækken af forhåbentlig mange samleobjekter over de kommende år. Objekterne har været udstillet på Bornholms Center for Kunsthåndværk på Grønbechs Gård i Hasle, hvor publikum har kunnet stemme i hele udstillingsperioden.

14 deltagere

Rammerne for konkurrencen var at værkerne skulle have en max størrelse på 20 x 20 x 20 cm. Objektet skal kunne produceres til næste års salg i 2023 (ca. 100 stk.) og skal være markeret med “BCW2023” et synligt eller ikke-synligt sted. Objektets pris skal være 500 kr.

14 kunsthåndværkere har taget imod udfordringen om at skabe næste års samleobjekt. Vinderen får udover æren og hjælp til markedsføring også en arbejdsopgave med hjem som består i at sætte værket i produktion og sælge det som Craft Weeks Object 2023.

Deltagerne

Følgende kunsthåndværkere har deltaget i konkurrencen:

Maja Frendrup og Bettina Prejsler (et fælles object), Mikala Mortensen, Anette Bjerregaard, Rikke Wulff, Helle Lund Hansen, Vibe Berland, Maj-Britt Zelmer Olsen, Alan Warnes, Alexandru Murar, Anette Leegaard, Lisbet Thorborg Andersen, Sara Jeffries, Christina Schou Christensen og Sarah Oakman.

Det er blandt en af disse at vinderen findes og offentliggøres søndag  23. oktober kl. 16 på Bornholms Center for Kunsthåndværk i Hasle. Over 500 stemmesedler er allerede afleveret, og der kan fortsat stemmes på værkerne helt frem til 23. oktober kl. 12.

På dagen kåres også en vinder blandt publikum om et gavekort til Bornholms Center for Kunsthåndværk.

Et samarbejde

Makers Island Bornholm er et samarbejde mellem aktørerne inden for kunsthåndværket på Bornholm. Samarbejdet skal udmønte Bornholms titel som World Craft Region i konkrete aktiviteter, der sikrer synergier, promovering, kompetenceudvikling og internationalisering. Bag Makers Island Bornholm står Arts & Crafts Association Bornholm, Bornholms Kunstmuseum, Grønbechs Gård, Hjorths Fabrik, Det Kongelige Akademi i Nexø, Destination Bornholm, Business Center Bornholm med Bornholms Regionskommune i spidsen.

Seneste artikler

Fik du læst?