Kommunen skærper Corona-sikkerhed efter flere smittede

Med 49 Corona-tilfælde indenfor de sidste otte dage på Bornholm iværksætter kommunen nu en række tiltag for at  bremse hastigheden af smitten.

Kommunen skærper sikkerheden omkring Corona. (Foto: Torben Ager)

 

Smitten har fortsat ikke ramt sårbare borgere, men er koncentreret omkring enkelte arbejdspladser samt børnefamilier, hvor vi har set egentlige udbrud på friskoler samt enkelte tilfælde på folkeskoler.

Der iværksættes nu systematisk test hveranden uge af kommunale medarbejdere på sundheds-, ældre- og socialområdet frem for i dag hver sjette. uge. Denne opfordring følger af anbefalingen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, og er iværksat straks i går.

Skulle smittetallene fortsat stige, må næste indgreb fra Styrelsen for Patientsikkerheds side forventes at være besøgsrestriktioner på institutioner med sårbare borgere: Plejecentre og tilbud til borgere med handicap etc. Det ønsker kommunen at undgå.

Situationen er alvorlig, og kommunen indskærper den generelle appel om at følge de nationale anvisninger, tage situationen alvorligt og sørge for at begrænse samværet mellem mennesker mest muligt med afstand, afspritning, mundbind og lignende.

Ud over ovenstående har kommunen bl.a. besluttet at bad og omklædning i kommunale haller ophører, og de selvejende haller opfordres til at gøre lige så. Alle foreninger opfordres til at begrænse interaktionen mest muligt, herunder at overveje f. eks at sætte aktiviteter på pause i et par uger.

Seneste artikler

Fik du læst?