Kom med på besøg i en særlig have ved den gamle højskole

“Kræmmerhuset og Unique Blomsterhave” ved Årsballe er kommet med blandt Danmarks 50 smukkeste haver og i den anledning inviteres til en helt særlig aften.

Den fine have ved den gamle højskole.

 

Så er der godt nyt til havefolket på Bornholm: En af øens mange smukke haver “Kræmmerhuset og Unique Blomsterhave” på Skarpeskadevej  (tre kilometer vest for Årsballe) er nu kommet i fint selskab og er blevet udpeget til at være blandt Danmarks 50 smukkeste haver. Der arrangeres i den forbindelse et besøg i haven med rundvisning fredag 30. juli kl. 19.

Det er The Danish Club, der har udpeget de 50 smukkeste haver i landet. The Danish Club er Danmarks største univers af åbne historiske huse og udvalgte haver.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Overalt er der spændende sanseindtryk.

 

Missionen med The Danish Club er at skabe begejstring, viden og tilgængelighed til Danmarks kulturarv. Klubben ønsker at inspirere til at besøge Danmarks unikke historiske huse og haver enten på egen hånd eller via The Danish Clubs mange særarrangementer.

Sommerhus i Svaneke

Man kan læse mere om klubben, der er grundlagt af Merete Otillia Knudsen, på danishclub.dk. Her kan man også melde sig ind og læse meget mere om klubbens mange spændende aktiviteter.

Merete Otillia Knudsen har iøvrigt et særligt tilhørsforhold til Bornholm, fordi familien har sommerhus i Svaneke og hun deltager også i arrangementet og rundvisningen i “Kræmmerhuset og Unique Blomsterhave”.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

En fredelig stund i en fredelig have.

 

Stedet er beliggende ved den gamle højskole, et bygningsværk fra 1886, omkranset af en unik gammel have, som i dag er besøgshave. Haven består af mange rum, stor dam, stensætninger, gammel bro, pergolaer, roser og staudehaver. Ejeren Anina Kofod byder velkommen til en særlig aftenrundvisning og fortæller om rejsen med udvikling af haven samt den gamle højskole,

Anina er keramiker

Anina Kofod er keramiker. I hendes butikk er der også bornholmsk produceret patchwork, tekstiler, pileflet, shampoo, sennep, krydderolier og honning. Kunsthåndværk-butikken rummer også mange andre spændende danske og udenlandske varer i naturmaterialerne jern, træ, keramik, glas, uld og tekstiler/stoffer m.m.

Glæden ved frist luft, evig leg i naturen, blomster og planer er en medfødt glæde for Anina Kofod. Hun er født i Norge af en norsk mor og dansk far, men flyttede til Bornholm som syv-årig.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Anina Kofod – keramiker, og meget andet…

 

Hun fortæller: ”Min passion for udelivet kommer fra mine forældre. Naturen var en helt naturlig del af min hverdag. Vi var på tur i alt slags vejr bl.a. blåbær- og cykelture, og selv i skoletiden brugte jeg en hver pause på at tegne små blomster i mine kladdehæfter”.

Derfor var det et naturligt valg for Anina at skabe et voksenliv med naturen som fundament. Det startede med en blomsterbutik på Rønne Torv med hendes søstre. En butik som senere rykkede ud på torvet, så de igen kunne komme under åben himmel. Anina fortsætter:

Blev multikunstner

”Efter at have udlevet drømmene om blomsterbutikken, blev en ny drøm som multikunstner skabt i mig. Jeg ville finde et stort gammelt hus, med en stor have og store gamle træer, og med plads til kreative værksteder – det måtte bare ikke være for dyrt. Og det lykkedes. For i 1994 købte Anina og hendes søstre et stort meget gammelt hus, sågar med et tårn for 285.000, -.

Jeg så mulighederne og tænkte: Hvis vi knokler med en masse energi, kreativitet og gå på mod, skal det nok lykkes at skabe en dejlig oase for alle sanser”.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Aninas have er et ganske særligt univers.

 

Søstrene med familie arbejdede og udviklede butikken og haven i ca. 19 år, men de sidste syv år har Anina arbejdet selvstændigt med butikken og besøgshaven sammen med sine ansatte. Et liv med en aktiv sommer og keramikproduktion og forberedelser til næste sæson om vinteren. Anina har skabt et helt særligt univers. En smuk og levende have, med skiftende blomstringer på 7000 km2 fra tidligt forår til sent efterår og med mange besøgende hele sæsonen.

Der er tilmelding til denne særlige aften på danishclub.dk. Billetpris er 100 kr., mens medlemmer slipper med kr. 70,-. Kaffe og kage er inklusive og børn kommer gratis med.

 

 

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?