Kofoed slår i bordet: Så stopper festen!

Ny forening: Forvalter J. Kofoed indkalder til generalforsamling i Nyker Forsamlingshus: Vil stifte ny forening, der skal bekæmpe “klimatosserne”, siger han til Bornholmnyt.dk

“Så er det fanme nok”, siger forvalter J. Kofoed, Nyker. (Foto: Torben Bager)

 

Det er en vred og hidsig forvalter J. Kofoed, Nyker, som Bornholmnyt.dk træffer i dag, hvor han ellers fredeligt er i færd med at male burene til sine brevduer.

“Det er dejlige dyr”, siger han og fortsætter:

“Sommetider skulle man tro, at de var klogere end mennesker…”

“Jeg er i alt fald ved at lære dem at tale, så de kan videregive beskederne mundtligt,” siger han med et stort grin.

J. Kofoed har travlt ved skrivebordet i disse dage: Han er i fuld gang med at udsende invitationer til sin nye forening: “NED MED KLIMATOSSERNE”.

Han begrunder initiativet således:

“Nok er nok! Jeg er blevet godt træt af uafbrudt at høre om “jordens tilstand”, “klimaforandringer” og fanden og hans pumpestok. Man hører ikke andet i aviser og tv, de er skidebange allesammen, og nu er der også nogle, der melder sig syge med “klimaangst”. Men det siger jeg dig – der er lige én eneste, der skal melde sig syg med “klimaangst” på lagerhallen i Nyker, så skal jeg gi’ dem klimaangst, skal jeg…”

J. Kofoed knytter næven for at understrege, at det er alvor.

“Alle journalister og unge under 18 er smittet med en klimavirus, man skulle ikke tro, at de kunne tale om andet. Det er efter hende tøsen, svenskeren Thorngren eller hvad fanden hun nu hedder, kævler op i et væk om klimaforandringer og andet sludder og vrøvl. Jeg siger som Fogh Rasmussen: “Ikke en fugl, ikke en fisk, ikke en frø har fået det ringere af regeringens miljøpolitik,” , siger J. Kofoed, der savner flere fornuftige stemmer i klimadebatten. “Jeg stoler mere på en bornholmsk landmand end på en eller anden langhåret miljøtosse fra Danmarks Radio…”

“Hvis jeg møder hende snakketræet Thorngren, så vil jeg fortælle det lille gavehoved om dengang Bornholm var landfast med Tyskland. Det er vi ikke mere, og det kalder jeg sgu en klimaforandring, og det er fanden gale mig hverken bilernes eller flyvernes skyld, for de var slet ikke opfundet dengang. Gad vide, hvad tøsen vil svare til det?”

“Nu begynder de at snakke om, at de vil forbyde køerne i at slå en skid på markerne – det skal de bare prøve at sige til mig,” siger J. Kofoed og letter en vind.

Kofoed gnider sig i hænderne:

“Og nu vil jeg gå ind i mit køkken, der er varmet godt op med el og gas – og så vil jeg stege mig en stor, saftig bøf. Hertil vil jeg drikke et par store glas rødvin – og de er ikke økologisk, kan jeg fortælle dig…!”

J. Kofoed mener at debatten om økologi er gået helt over gevind: “Der er fanme ikke een eneste, der kan smage forskel, økologi eller ej – og heldigvis er der ikke nogen, der køber økologisk mælk mere. Lad os få et glas frisk almindeligt mælk – malket af en ko på marken, prutter eller ej. Det er naturens orden, og den er der ingen der skal pille ved,” siger J. Kofoed, der regner med at indkalde til generalforamlingen i Nyker Forsamlingshus en af de næste dage:

“Der er masser af P-pladser, kom I jeres biler, vi fyrer godt op under el-varmen og serverer rullepølsemadder med håndbajere. Alle, unge som ældre, er velkomne,” siger Kofoed, der dog helst ikke ser for mange veganere komme rendende: “Kan du spise en rullepølsemad, er du velkommen,” slutter J. Kofoed, der iøvrigt beklager, at konen, Bente Kofoed, ikke deltager i samtalen:

“Hun sidder over i sofaen med hovedtelefoner på. Hun følger med i et eller andet, det har stået på i nogle år nu,” slutter han.

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »