Klatrerne kommer til øen

Bornholms Klatreklub og Dansk Klatreforbund inviterer til klatring på klipperne i Moseløkken stenbrud søndag 6. september

Flere og flere vil klatre på Bornholm, og nu er der klatreevent søndag 6. september i Moseløkken stenbrud. (Foto: Michael Hjort)

 

De seneste år er der kommet flere og flere klatrer på Bornholm. Det skyldes et stort arbejde med at øge sikkerheden og adgangen til de bornholmske klatreklipper. Særligt i år har der været mange klatre på øen. Det skyldes at mange danske klatrer ikke er taget til udlandet for at klatre men i stedet har søgt mod den bornholmske granit.

“Klatring er jo en af de sportsgrene, som alle kan dyrke. Både hvis man er rigtig stærk og fit, men nogen af dem der starter, som vi også har på kurset, de starter med at klatre, når de er over 50 år”, siger Jacob Hansen, formand for Bornholms Klatreklub.

Og nu arrangerer Bornholms Klatreklub i samarbejde med Dansk klatreforbund og Friluftsrådet et arrangement, hvor der er mulighed for at prøve kræfter med klatresporten.

Arrangement er gratis og finder sted som et åbent hus-arrangement søndag 6. september mellem 10 og 15 i Moseløkken stenbrud.

Vores natur

“Vi håber at der kommer mange lokale til arrangementet og får øjnene op for hvilken egene stående mulighed de som bornholmere har lige udenfor døren”, siger Henrik Stephansen fra Dansk klatreforbund.

Klatrearrangementet er afviklet som en del af partnerskabet “Vores natur”, der er et partnerskab mellem DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og et netværk af de naturhistoriske museer og er tillige støttet af Nordea fonden Aage V. Jensens naturfond og 15. Juni Fonden. Man kan læse mere om arrangementet på voresnatur.dk

Seneste artikler

Fik du læst?