Klar til Fiske-Banko

På lørdag 6. juni er der banko – på en lidt anden måde…

Mikkel Frey Damgaard og Gordon P. Henriksen er værter for ”Fiskebanko på DR2”. (Foto: Morten Vilhelm)

 

Det er sjældent, at DR på forhånd kan sige, at en TV-aften totalt går i fisk for seerne. Men det gør den lørdag 6. juni, når der er ”Fiskebanko på DR2”, hvor seerne kan spille med og samtidig blive meget klogere på alt, der handler om lystfisker-universet.

Lige nu skal man ikke bevæge sig ret langt langs landets 8.750 km. kystlinje eller langs søer, damme og vandløb, før man falder over især mænd, der er ude med snøren.

Men stadig flere kvinder er det også, for interessen for lystfiskeri er eksploderet under Coronakrisen. Her er fiskestængerne blevet luftet, alt imens folk hverken har måttet gå til håndbold eller badminton. Blandt forhandlere af fiskegrej melder man om en voldsom stigning i salget – især til folk, der har villet ud at fiske for første gang. Den fornyede interesse for at fiske er en af grundene til, at DR2 nu sender en temalørdag og bevæger sig under havoverfladen.

Værterne for ”Fiskebanko på DR2” er den passionerede og nystartede lystfisker Mikkel Frey Damgaard og en af landets største fiskeeksperter, Gordon P. Henriksen.

”Selve motoren i de to timers udsendelse bliver fiskebankoet. Men jeg tør godt love, at vi ellers kommer rundt om stort set alle aspekter af lystfiskeri og alle typer mennesker, der gør det”, forklarer Lars Ostenfeld, der er redaktør på ’Fiskebanko på DR2’.

90 fiskere står klar

Bankospillet foregår på den måde, at lystfiskere med et nummer fra 1 til 90 står klar på for eksempel en kutter i Øresund, ved en put and-take-sø, ved Randers Havn, ved kysten på Sydfyn, ved Skjern Å og flere andre mindre destinationer.

Hver gang, de er heldige at få noget på krogen, kommer der en dong-lyd, som i de gamle Tipslørdag-dage. Nummeret på den heldige fisker råbes så op, og alle DR2-seere kan spille med i fiskebanko hjemme i stuen, i sommerhuset eller for den sags skyld, mens de selv er ude at fiske. Bankopladerne genererer man på sitet dr.dk/fiskebanko, og man kan hente lige så mange, man synes, man kan styre. Undervejs vil der være mulighed for at vinde pokaler, fiskeudstyr eller fede fiske-features – uden at seerne dog skal regne med at blive forgyldte.

”De 90 lystfiskere er fundet på alle mulige måder, og i løbet af aftenen får seerne også en række forskellige lystfisker-historier – både med nogle af dem, der lige er begyndt med at fiske under coronakrisen, men også en pigegruppe, der fisker, nogle, der bruger det som terapi, og en drengeklub, der flyver med helikopter i Lapland, når de skal på fiskeri”, forklarer Lars Ostenfeld.

Send billeder ind

Han understreger, at det på forhånd er umuligt at forudsige, hvor mange lystfiskere, der får bid i løbet af de to timers direkte fjernsyn.

”Vi gætter på, det er et sted mellem 40 og 60, så der er nok til at spille pladen fuld. Men vi opfordrer også til, at seerne hjælper os i løbet af lørdagen 6. juni. Det kan de gøre ved selv at tage ud at fiske på dagen, siger Lars Ostenfeld.

Fanger man selv en fisk, kan man sende en film eller et foto af sin fiskefangst til fiskebankoDR2@dr.dk eller til DR2’s Facebook-side på www.facebook.com/dr2tv.

”Vi håber, folk vil hjælpe og skrive på billederne, hvem de er, og hvor og hvornår de fangede dem. Når eller hvis det går sløvt med at fange fisk under live-udsendelsen, vil danskernes fiskebilleder bliver brugt til opråb af numre,” forklarer Lars Ostenfeld.

Seneste artikler

Fik du læst?