“Keramisk set” på Bornholms Kunstmuseum

Ny spændende udstilling om den bornholmske keramiktradition på Bornholms Kunstmuseum kan ses fra torsdag 6. oktober og helt frem til maj næste år

Kunstmuseet er altid et besøg værd. Nu er der en spændende udstilling om den bornholmske keramiktradition.(Foto: Destination Bornholm)

 

Den bornholmske keramiktradition er ualmindelig mangfoldig og kvaliteten er høj. Generationer af øens keramikere har konstant tiltrukket nye kunsthåndværkere og kunstnere, og indbyrdes har de inspireret hinanden og udviklet sig til et højt internationalt niveau.

Med udstillingen “Keramisk set” ønsker Bornholms Kunstmuseum, beliggende ved Helligdomsklipperne seks kilometer nord for Gudhjem,  at se og finde sammenhænge blandt keramiske udtryk, der går på tværs af perioder og keramikere. Kort sagt at vise det gamle kunsthåndværks rigdom af greb om leret – keramisk set.

Indlån fra Hjorths Fabrik

Værkerne er fra museets samling suppleret med indlån fra Hjorths Fabrik og private ejere. Gæster opfordres til at undersøge udstillingens grupperinger af værker og temaer, men også at overveje egne bud på hvordan keramikkens sprog formuleres selvstændigt og i sammenhæng med andre værker.

Ønsket er at åbne blikket for det rige bornholmske keramiklandskab, både det udsnit der er i udstillingen og dét, man møder blandt de mange keramikere på øen.
Udstillingen “Keramisk set” er  arrangeret af museumsdirektør Jacob Bjerring-Hansen og fokuserer på de meget forskellige udtryksformer i keramikken.

Alle er velkomne til ferniseringen torsdag 6. oktober kl. 16.30 og udstillingen kan ses frem til maj næste år.i

 

Seneste artikler

Fik du læst?