Kendt kunstner efterlyser værksted

Nexø-kunstneren Sunny Asemota laver skøn kunst – men nu savner han et værksted…

Nexø-kunstneren Sunny Asemota med hunden Perle. (Foto: Torben Ager)

 

Han er kendt for sine alsidige kunst, som der er spor efter mange steder overalt på Bornholm. Som fast kunstner for Østersø Jazz Festival, som udstiller på museer over hele landet, som busdekoratør af BAT-busser og meget, meget andet.

Maleren, skulptøren m.m. Sunny Asemota, der kom til øen med en kvindelig bekendt tilbage i 90’erne. Og som blev så glad for øen, at han senere som militærnægter opsøgte Bornholms Kunstmuseum og spurgte, om han kunne tilbringe sin tid som militærnægter der?

Ja, det kunne han godt – og sådan blev han bornholmer.

Men ikke kun bornholmer. Med et internationalt afsæt med en mor fra Ålborg og en far fra Nigeria er det ikke underligt, at Sonny er noget af en kosmopolit, der har arbejdet og udstillet et utal af steder.

Og ved indgangen til hjembyen Nexø mødes man da også af en velkomst i form af en farvestrålende tiger – en illustration, der stammer fra perioden som kunstner for jazzfestivalen i byen.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Velkommen til Sunnys Nexø (Foto: Finn Edvard)

I dag har vi fået foretræde i de hyggelige stuer i Nexø. En varm velkomst af Sonny, stempelkaffe og et lille glas portvin. Den dansk-svenske gårdhund Perle er ganske vist døv, men så sandelig ikke stum: Efter at være blevet godkendt af den årvågne hund, kan vi sætte os til rette og høre dagens budskab fra den kendte kunstner: Han efterlyser et værksted, et nyt sted, hvor han kan udfolde sin kreativitet.

(Artiklen fortsættes under billedet)

(Foto: Torben Ager)

 

“Det skal bare være et sted med et par vægge, en opvarmet garage kan også være stedet – og så skal det helst være i eller i nærheden af Nexø,” lyder budskabet, som vi iler med at bringe videre.

For vi kan jo ikke have at en af øens mest kreative og dygtige kunstnere ikke har et godt sted at arbejde.

For arbejde, det vil Sunny, der åbent erklærer, at han elsker at arbejde. Mindre gør det ikke.

Hvis nogen kan hjælpe med eller give et tip til et nyt værksted til Sunny, kan de kontakte ham på mailadressen sunny@asemota.com eller tlf.28819288.

 

 

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?